de Bianca Tila
14 Apr. 2022
1482
Din vanzarile de active digitale si din experiente realizate in cadrul platformei de realitate virtuala Horizon Worlds, Meta Platforms va percepe un comision de 47,5% creatorilor.
Comisionul total este format dintr-un comision de pe platforma hardware de 30% pentru vanzarile efectuate prin Meta Quest Store si dintr-un comision suplimentar de 17,5% pentru platforma Horizon. Prin Meta Quest Store se vand aplicatii si jocuri destinate castilor sale de realitate virtuala.
In prezent, s-a inceput testarea instrumentelor de vanzare a activelor digitale pentru creatori. De asemenea, partea cheia a gigantului tehnologic este crearea unui metavers cu ajutorul cererii creatorilor de a face bani prin Horizon Worlds.
Mark Zuckerberg, directorul general Meta, a introdus prin platforma perceperea creatorilor de aproape jumatate din vanzari. Aceasta miscare a i-a infuriat pe multi dintre acestia, avand in vedere ca Zuckerberg a criticat comisioanele de 30% ale magazinului de aplicatii Apple.
Realitatea virtuala si augmentata a beneficiat de investitii majore din partea companiei-mama a Facebook, Meta. Scopul companiei este de a reflecta noul sau pariu pe metavers, o retea de medii virtuale acceste prin diferite dispozitive, unde utilizatorii sa poate lucra, juca si socializa. Iteratii timpurii ale spatiilor asemnatoare metaversului sunt Horizon World (Meta), o platforma sociala VR expansiva, si Horizon Venues.
In aceasta masura de evolutie, Meta urmeaza sa-si lanseze in 2024 prima pereche de ochelari de AR. Zuckerberg considera perechea de ochelari, iPhone-ul companiei. De asemenea, ochelarii o sa aiba functii de realitate augmentata si vor functiona independent. Nu vor avea nevoie de conectarea la un PC sau la un smartphone, insa pentru procesare se vor baza pe un dispozitiv de forma unui telefon. Acesta va contine probabil chipset-ul si memoria.
Prin intermediul unei bratari care va sta la incheietura utilizatorului se va realiza controlul. Asadar, miscarile acestuia le vor intelege ochelarii prin impulsuri electrice. Sistmul de operare pe care ochelarii de AR ai Meta il vor folosi este bazat pe Android. De asemenea, perechea de ochelari va dispune de numeroase functii, precum urmarirea acestora, efecte 3D de realitate augmentata, camera frontala cu un camp larg de vizualizare si sunet stereo.
In prezent, acest proiect este in lucru cunoscut intern sub numele de Project Nazare. Dupa lansarea acestora, in anul 2024, vor urma update-urile la fiecare doi ani. Compania nu se opreste aici, pentru anul 2026 are planuri pentru o pereche mai usoara si mai avansata, iar pentru anul 2028 un al treilea model.
Mark Zuckerberg nu este de acord cu ceea ce estimarile interne vorbesc. Acesta crede ca produsul va fi esential pentru companie, in comparatie cu rapoartele care ar inregistra o vanzare de doar cateva zeci de mii de modele. Are aceeasi certitutdine ca potentialul este urias precum a avut primul iPhone pentru Apple.
de
Bianca Tila Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.
Tags: metafacebookcomisioane de 50%ochelari arrealitate virtuala