Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google a donat 2,8 milioane de euro pentru Wikipedia

de Florin Amariei 25 Ian. 2019 3950
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Compania americana arhicunoscuta Google a donat organizatiei care are Wikipedia in administrare 2,8 milioane de euro.

Jacquelline Fuller, presedinta Google.org, organizatia de actiuni caritabile a companiei americane de tehnologie, a anuntat o donatie de 2 milioane de dolari la fondul Wikimedia Endowment, creat de Wikimedia Foundation. De asemenea, o donatie de inca 1,1 milioane de dolari din partea Google este directionata catre Wikimedia Foundation la indicatia angajatilor companiei.
 
"Google si Wikimedia joaca fiecare un rol unic intr-un internet care functioneaza si reflecta diversitatea utilizatorilor sai", a scris Fuller pe blog.
 
Banii vor ajuta Wikipedia sa se extinda in mai multe limbi si sa ofere editorilor sai locali mai capacitate mai mare de a incarca informatii online de buna calitate.
 
Wikipedia este o enciclopedie generala, disponibila pe Internet in mai multe limbi, avand continut ce poate fi utilizat liber si dezvoltat de oricine. Este dezvoltata prin colaborarea voluntara a unui mare numar de persoane si administrata de fundatia non-profit Wikimedia. Face parte din fenomenul numit Web 2.0.
 
Prefixul din denumirea Wikipedia se refera la metoda „wiki” de a edita pagini de web in colaborare, o metoda simpla si rapida care permite participarea unui mare numar de persoane la redactarea aceluiasi material. In limba hawaiiana wiki wiki, scris si wiki-wiki, inseamna „iute-iute”.
 
Proiectul a inceput in limba engleza la 15 ianuarie 2001 la initiativa lui Jimmy Wales si Larry Sanger. Editia in limba engleza, cea mai dezvoltata dintre versiuni, a depasit in anul 2007 pragul de 2 milioane de articole, iar numarul de articole in toate limbile a depasit 9 milioane. Editia in limba romana are in prezent aproximativ 391.000 de articole. Ulterior noi proiecte au inceput sa construiasca Wikipedia in alte limbi, in prezent existand peste 200 de proiecte, dintre care circa 100 sunt active.
 
Wikipedia foloseste software liber, fiind inspirata de ideile lui Richard Stallman, fondator al Free Software Foundation, probabil primul care a propus existenta unei enciclopedii complet libere.
 
Acelasi nume, Wikipedia, desemneaza si site-ul Wikipedia.org, unde se pot accesa articolele scrise in cadrul proiectului si unde voluntarii participa la dezvoltarea lui.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: wikipediagooglewikimediadonatiemilioaneeurodolari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Google plateste site-uri pentru a utiliza instrumentele bazate pe AI

de Bianca Tila
28 Feb 2024
Google a realizat parteneriate cu mai multi publisheri, pe care ii plateste pentru a utiliza un instrument de AI in vederea publicarii continutului...

Google Maps primeste suportul inteligentei artificiale generative

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Google anunta ca va aduce inteligenta artificiala in Google Maps. Astfel, utilizatorii vor putea apela la aceasta pentru a descoperi locatii noi....

Google: Bard ar putea trece printr-o schimbare de nume

de Bianca Tila
07 Feb 2024
Bard, chatbot-ul prin care Google incearca sa concureze cu ChatGPT, ar urma sa treaca printr-o schimbare de nume. Google este in punctul de a...

Google isi imbunatateste functia de navigare auto

de Bianca Tila
17 Ian 2024
Google Maps va continua sa functioneze si in tunelurile lipsite de semnal GPS, datorita unei noi facilitati adaugate. Waze, cea de-a doua...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]