Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google risca cereri de despagubiri de 25 de miliarde euro

de Bianca Tila 14 Sep. 2022 1047
Google risca cereri de despagubiri de 25 de miliarde euro
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Google risca cereri de despagubire de 25 de miliarde euro din cauza practicilor sale in domeniul publicitatii. In acest sens, saptamanile viitoare, divizia grupului Alphabet se va confrunta cu doua procese care vor fi inregistrate la tribunalele britanice si olandeze, de catre o firma de avocatura, in numele publisherilor, transmite Reuters, conform News.ro.

Recent, a fost atrasa atentia autoritatilor de reglementare antitrust in urma plangerilor publisherilor la adresa politicilor Google in domeniul publicitatii.
 
Anul precedent, autoritatea franceza de supraveghere a concurentei a impus companiei o amenda de 220 de milioane de euro. De asemenea, Comisia Europeana si omologata sa din Marea Britanie investigheaza daca afacerea de tehnologie a Google ii ofera un avantaj nedrept comparativ cu rivalii si agentiile de publicitate.
 
"Este timpul ca Google sa-si asume responsabilitatile si sa plateasca daunele pe care le-a cauzat acestei industrii importante. De aceea astazi anuntam aceste actiuni in doua jurisdictii, pentru a obtine despagubiri pentru publisherii din UE si Marea Britanie", a declarat Damien Geradin, de la firma de avocatura Geradin Partners, intr-un comunicat.
 
Compania a criticat dur procesele iminente, adaugand faptul ca lucreaza constructiv cu publisherii din Europa.
 
"Acest proces este speculativ si oportunist. Cand primim plangerea, o vom combate cu putere", a spus un purtator de cuvant.
 
In ceea ce priveste reclamatia de la Curtea de Apel pentru Concurenta din Regatul Unit, aceasta va cauta sa obtina despagubiri pentru proprietarii de site-uri web care poarta bannere publicitare, dar si pentru publisherii traditionali.
 
Publisherii afectati de actiunile Google au deschisa plangerea din Olanda. Ambele procese sunt sustinute de finantatorul de litigii Harbour.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: googlecereri de despagubirepublicitatedespagubire

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Google plateste site-uri pentru a utiliza instrumentele bazate pe AI

de Bianca Tila
28 Feb 2024
Google a realizat parteneriate cu mai multi publisheri, pe care ii plateste pentru a utiliza un instrument de AI in vederea publicarii continutului...

Google Maps primeste suportul inteligentei artificiale generative

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Google anunta ca va aduce inteligenta artificiala in Google Maps. Astfel, utilizatorii vor putea apela la aceasta pentru a descoperi locatii noi....

Google: Bard ar putea trece printr-o schimbare de nume

de Bianca Tila
07 Feb 2024
Bard, chatbot-ul prin care Google incearca sa concureze cu ChatGPT, ar urma sa treaca printr-o schimbare de nume. Google este in punctul de a...

Google isi imbunatateste functia de navigare auto

de Bianca Tila
17 Ian 2024
Google Maps va continua sa functioneze si in tunelurile lipsite de semnal GPS, datorita unei noi facilitati adaugate. Waze, cea de-a doua...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]