Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri in mediul rural, cu fonduri europene: ferma agricola si zootehnica

de Alina Constantinescu 12 Dec. 2017 4839
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cererea tot mai mare de produse sanatoase face ca afacerile din agricultura sau zootehnie sa fie retete sigure de succes. Acest lucru nu ar fi posibil fara programe coerente si viabile de finantare care sa dea un impuls afacerilor. Astazi vorbim despre afacerea unui tanar fermier, Siminonca Ionica din comuna Sieut, judetul Bistrita-Nasaud, care a accesat fonduri europene de 40.000 de euro pentru o infiinta propria ferma vegetala si zootehnica.

Ionica Simionca detine o suprafata de teren de 32,5 hectare pe care cultiva cartofi, porumb, ovaz, plante furajere si leguminoase, avand si o suprafata de 28 de hectare cu fanete si pasuni. In ferma creste si vaci de lapte.

La momentul depunerii proiectului de finantare el avea doar utilaje agricole de baza, necesare minimei intretineri a unei exploatatii vegetale si zootehnice. In urma unei analize privind extinderea si modernizarea exploatatiei vegetale si zootehnice, a rezultat necesitatea achizitionarii unei prese de balotat, care sa asigure independenta tehnica a fermei.

Cresterea suprafetei de teren necesare pentru culturile vegetale s-a realizat prin contracte de arendare incheiate cu fermieri din zona.

Cu bani europeni tanarul fermier a achizitionat mai multe utilaje agricole moderne, printre care presa de balotat in baloti patrati, cu roata de ghidare de tip stea, numarator de baloti si roata suport pentru ridicare.

Achizitionarea utilajelor s-a dovedit rentabila pentru ferma. Astfel, datorita noilor tehnologii care permit exploatarea corecta a culturilor vegetale a sporit productivitatea, s-au redus timpii de lucru si costurile de productie si a crescut calitatea.

Fondurile europene i-au permis derularea pe cont propriu a anumitor tipuri de activitati agricole care la inceput necesitau prezenta unor terti.


Sursa: Bune Practici, RNDR, nr. 20, anul II, mai 2015


Tags: ferma agricolaferma zootehnicaafacere la tarafonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]