Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri mici, simple, cu bani putini: Manager/Specialist Social Media!

de Victor Oancea 01 Iul. 2013 4500
4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Social Media ... iata principala sursa de clienti pentru din ce in ce mai multe firme si companii! Nu glumim cand spunem ca fara social media, poate ca azi nu am mai fi aici. Si asta pentru ca orice brand respectabil trebuie sa aiba prezenta in cadrul retelelor potrivite de social media.

Deja nu se mai poate sa ai firma de catering si sa nu ai pagina serioasa de Facebook, sa ai cont pe Pinterest si nu numai! Trebuie sa fii prezent acolo unde sunt si potentialii tai clienti si cei deja existenti!

Pentru multi antreprenori, ideea de investitie in social media parea nebuneasca acum cativa ani. In prezent, ideea este una naturala. Nu iti vei actualiza planul de afaceri fara sa nu ai si parte de buget alocata in aceasta directie.

Si pentru cei mai multi, eforturile de promovare in cadrul retelei potrivite de social media vin la pachet cu necesitatea cooptarii persoanei ideale. Si aici nu discutam despre persoane tinere si jucause, care sa cunoasca bine de tot ce este un like si un share si cum sa adauge poze pe timeline! Asta stie sa faca si un pusti de 10 ani!

Pentru un brand care se respecta, social media reprezinta o investitie serioasa si in fruntea departamentului se afla un profesionisti scolit, specializat, care a fost la workshop-uri, seminarii si conferinte. Cunoaste mersul afacerilor in domeniul social media, ce investitii sunt inspirate, ce trenduri au aparut si care merita urmate, cand se posteaza si cum se posteaza pentru efecte maxime si nu numai!

Pentru cei care doresc sa demareze o afacere in acest domeniu, iata si aspectele centrale pe care mizam:

1. Stabiliti in mod clar toate detaliile referitoare la aceasta idee de afacere.
Va veti oferi chiar dvs serviciile de social media specialist sau veti avea un website prin intermediul caruia veti intermedia intre echipe de SMS si companii doritoare?

Tineti cont de faptul ca aceasta afacere se poate lansa si de catre cei fara experienta in domeniu desi, evident, aceasta este dezirabila!

2. Stabiliti care va fi capitalul necesar pentru valorificare acestei idei de afaceri. De la caz la caz, de la nivel de complexitate la altul. Prima varianta a acestei idei de afaceri poate cere un capital de minim 3000 de euro si cea de-a doua varianta poate merge pana la suma de 30.000 de euro.

Esential de constientizat este ca ambele variante de idei de afaceri au nevoie de prezenta online, de portofolii de lucrari, de promovare de top. Ramane de stabilit daca veti avea o echipa de specialisti care se vor ocupa de onorarea comenzilor sau daca veti prelua acest rol pe cont propriu!

3. Mizati in mod clar pe experienta si dovezile conform carora meritati sa va ocupati de proiectele viitorilor dvs clienti. Nimeni nu va coopta un profesionist care promite mult insa nu detine un portofoliu solid la indemana.

4. Dezvoltati-va in mod treptat. Orice client multumit se poate transforma intr-o sursa incredibil de puternica de noi si noi clienti. Ganditi-va la faptul ca pentru inceput, sa managerizati doua proiecte poate fi un start ideal. Cresteti-va proiectele si adaugati-le la portofoliul prin intermediul caruia veti coopta noi si noi clienti aducatori de profit.

Mult succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: afacereafaceriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Instructiuni simple pentru protectie 100%. Transforma-ti afacerea intr-o fortareata imposibil de cucerit

de Idei de afaceri
25 Apr 2023
Prima regula pentru o protectie informatica eficienta este sa iti instalezi un antivirus performant, pe care sa il actualizezi periodic. O alta...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei
18 Sep 2020
S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]