Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce domeniu profitabil este recomandat sa deschizi un magazin online?

de Horatiu Ticau 17 Aug. 2017 15076
3.78 din 32 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a afla informatii specializate legate de lansarea unei afaceri online, am stat de vorba cu Liviu Taloi, consultant si expert in e-commerce.

Idei de Afaceri - Dle Liviu Taloi, care este sectorul in care ati recomanda deschiderea unui magazin online?

Liviu Taloi - In acest moment vad o dezvoltare spectaculoasa a magazinelor online cu target feminin: magazine de haine, de incaltaminte, de jucarii, de sanatate, orice magazin care are ca public majoritar femeia, mamica, sotia, prietena. As recomanda un domeniu cu marje/adaosuri acceptabile, de peste 15-20% si unde concurenta nu este inca foarte bine dezvoltata.

Nu as recomanda vanzarea de IT&C, electronice sau electrocasnice, pentru ca acolo deja lucrurile sunt mult mai competitive, iar marjele sunt mici. Daca insa se vrea neaparat a se lansa un magazin in acest domeniu, alegeti-va o nisa, vindeti numai laptopuri roz, pentru  femei, sau placi video pentru gammeri. Oricum, e bine la lansare sa va alegeti o nisa mai ingusta, apoi, pe masura ce experienta isi spune cuvantul, sa o largiti.

Idei de Afaceri - Care sunt principalele modalitati de promovare online a magazinului si cam care ar fi costurile unei campanii eficiente?

Liviu Taloi - Principalele modalitati de promovare sunt acelea prin care mesajul tau comercial ajunge la client. Daca ar fi insa sa enumar cateva din cele mai eficiente instrumente de marketing pentru un magazin online, as enumera SEO, Google AdWords si Marketingul Afiliat. SEO este obligatoriu sa fie facut chiar la un nivel minimal, insa fara el nu veti avea o crestere organica, nu veti creste sau descreste in ritmul in care o face internetul romanesc. Un SEO bun atrage dupa sine un trafic de calitate si o conversie buna.

De Google AdWords toata lumea a auzit, costurile sunt variabile. E ceva masurabil. Poti masura ROI-ul (return on investment)  Campaniilor de cost per clic si poti oricand retrage campaniile neprofitabile.

Iar despre Marketingul Afiliat nu pot sa spun decat ca este nirvana comertului electronic, este intrumentul ideal. Platesti atat cat iti permiti, platesti pentru fiecare vanzare un comision. Afiliatii devin consultantii tai de vanzari. si as recomanda aici poate singura platforma de  Marketing afiliat din Romania, 2parale.ro.

Idei de Afaceri - Care este elemental vital pentru a reusi intr-o afacere online?

Liviu Taloi - As zice, cu toate ca risc, ideea. Ideea si entuziasmul. O idee buna face ca un business online sa se poata lansa cu bani putini. O echipa animata de entuziasm poate suporta mai bine inceputul, care de multe ori e lipsit de rezultate spectaculoase. Insa nu neglijati aspectul resurselor necesare.

Chiar daca ideea este esentiala, fara resurse care sa va ajute sa o puneti in practica nu ati facut nimic. Este iarasi important sa dimensionati nisa in care vreti voi sa intrati. Daca vreti sa vindeti scobitori pe internet trebuie sa vedeti in primul rand daca exista cerere, apoi sa dimensionati piata de scobitori la nivel national. Merita sa investesc daca voi lua si eu o felie de 1% in primii 2 ani din
aceasta piata?

Idei de Afaceri - In incheiere, un ultim sfat pentru cititorii nostri?

Liviu Taloi - Sfatul meu este sa puneti cat mai multe intrebari, sa discutati ideile voastre cu cei in care aveti incredere si sa incercati sa deveniti antreprenori. Poate fi greu la inceput, insa in timp veti vedea ca nu va veti dori altceva.

CD-ul Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online constituie un instrument vital pentru succesul afacerii tale si iti recomandam cu toata caldura sa il folosesti drept ghid.



Tags: afacereafacere onlineafaceriafaceri onlinee-commercecomert electronicmagazin onlineonline

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.78 din 5 - 32 voturi.

Articole conexe

Nu te poti conecta la Wi-Fi? Descopera solutii eficace pentru a fii din nou online!

de Idei de afaceri
13 Feb 2024
Ai fost vreodata in situatia in care iti doreai sa urmaresti de pe telefon ultimul episod din serialul preferat sau aveai nevoie sa raspunzi unui...

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Numarul atacurilor cibernetice asupra platformelor online poate fi de 5 ori mai mare, de Black Friday

de Bianca Tila
30 Oct 2023
In perioada "Black Friday", magazinele online inregistreaza un trafic de pana la cinci ori mai mare fata de restul anului. Riscul prabusirii...

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]