Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila 25 Oct. 2022 1015
Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o crestere de 20%, fiind de peste 2 ori mai mare decat cea din 2016.

In studiourile romanesti lucreaza, in prezent, 6.700 de specialisti. Aceasta este cea mai mare crestere de la an la an a numarului de angajati din industria creativa, de 13% comparativ cu 2020, potrivit datelor oferite de Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania.
 
In ceea ce priveste anul precedent, studiourile dezvoltatoare de jocuri video au lansat peste 20 de titluri. Printre acestea se numara Tom Clancy's Ghost Recon Frontline (Ubisoft Romania), Sniper Champions, Asphalt 9: Legends pentru Nintendo Switch (Gameloft Romania) si FIFA 22 (Electronic Arts Romania).
 
De asemenea, nici studiourile independente romanesti nu s-au lasat mai prejos. Acestea s-au bucurat de succesul Tetris Beat (Amber Studio), Unbound: Worlds Apart (Alien Pixel Studios) sau Tadpole Tales (Andrew Cretu, Giacomo Autili si Tomer Barnea).
 
In acest sens, industria locala continua sa se bucure de un interes considerabil al dezvoltatorilor internationali. Studioul romanesc AMC Romania a fost preluat anul trecut de Keywords Studios. Funcom, cel mai mare dezvoltator de jocuri din Norvegia, si studioul polonez Ten Square Games, dezvoltator de jocuri video pentru mobile, au deschis birouri in Bucuresti, dovada a extinderii acestei industrii.
 
“2021 reprezinta pentru industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania unul din anii cu cele mai mari cresteri din istorie. Este o industrie din ce in ce mai atractiva pentru investitori, companii multinationale, si chiar pentru autoritati, avand in vedere ca rata de profitabilitate a acestui sector este de 2 ori mai buna decat media nationala. 
 
Ne bucura mult faptul ca a fost un an in care au intrat pe piata locala noi companii multinationale de renume in industrie, este inca o dovada pentru potentialul Romaniei ca hub regional,” a precizat Catalin Butnariu, presedinte al RGDA.
 
Cele mai improtante 10 companii romanesti in 2021, dupa cifra de afaceri au fost Ubisoft Romania, Electronic Arts Romania, Amber Studio, Gameloft Romania, Playtika, Green Horse Games, Quantic Lab, eRepublik, AMC Romania si Studio Firefly.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: industria jocurilor videojocuri videoubisoft romaniajocuri video romaniastudiouri de jocuri videoindustria creativa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]