Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O inventie romaneasca a uimit lumea: conexiune la internet folosind sunetul

de Idei de afaceri 12 Nov. 2015 5504
3.71 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inventia a trei tineri clujeni a uimit mediul IT. Este vorba despre o solutie inovativa ce poate fi implementata rapid si nu necesita nicio investitie in infrastructura.

Vlad Iuhas, Radu Iuhas si Sebastian Presecan sunt genialii care au venit cu o solutie tehnologica prin care ii pot conecta pe cele patru miliarde de oameni care nu au conexiuni la internet la reteaua www ... folosind sunetul in loc de trafic de date.  

Ei au si-au prezentat ideea la New York (la TechCrunch Disrupt).Facebook si Google, prezenti la aceasta prezentare, au ramas uimiti de ideea romanilor, fiind chiar solutia pe care o cautau de ani de zile.

Vlad Iuhas: "Am creat o tehnologie care permite apicatiilor mobile sa functioneze fara trafic de date, fara o conexiune la internet. Folosim infrastructura existenta a operatorilor de telefonie locala pentru a transmite continut catre orice telefon mobil, prin canalul vocal.

Solutia noastra poate fi implementata acum si nu necesita nicio investitie in infrastructura. Putem face sa functioneze orice aplicatie, de la Facebook la Wikipedia, e-mail sau plati online, fara trafic de date, fara costuri pentru utilizator, sau cu niste costuri foarte mici."

Tehnologia bazata pe un soft special ce transforma datele de pe o anumita pagina de internet in unde sonore pe care le transfera apoi, printr-un apel scurt, catre telefonul mobil se numeste Pangea Communications.
Sursa: ziuanews.ro


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: internetconexiune la internetconexiune prin sunet

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.71 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Google: 60% din internet este dublicat

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Mai mult de jumatate din site-urile care construiesc internetul mainstream sunt dubluri, potrivit Google. Acesta detine cel mai popular motor de...

5 Afaceri de succes care pot fi incepute pe internet

de Camelia Diaconu
12 Mar 2021
Internetul este una dintre solutiile de succes pentru a deschide o afacere profitabila. Datorita tehnologiei avansate, acum poti face investitii...

3 Metode sa faci usor bani pe internet

de Camelia Diaconu
15 Mai 2020
Pentru ca multi dintre noi ne dorim sa ne depasim veniturile si cautam surse care ar putea sa ne ajute in acest sens, astazi iti prezentam trei...

5 idei de afaceri pe internet

de Camelia Diaconu
21 Aug 2019
Internetul reprezinta o sursa uriasa de profit. Este o platform online care iti pune la dispozitie domenii variate in care sa iti incepi un business....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]