Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila 23 Apr. 2024 78
Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un magazin online decat acum, avand in vedere costurile initiale scazute si numarul mare de constructori de site-uri fara cod.

Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

 

1. Alege linia de produse

 
Acest punct poate fi cel mai greu din deschiderea magazinului online. Trebuie sa te asiguri ca nu vinzi un produs prea scump sau pe care nimeni nu-l cauta. In plus, trebuie sa te asiguri ca ai resurse, precum depozitarea si transportul pentru gazduirea produselor.
 
Alegerea unui produs popular te pune in dificultate, cum il vei diferentia pe al tau de al concurentei?

2. Numele brandului si activele firmei

 
Precum am discutat si in alte articole, numele brandului este important in vizualizarea afacerii pe termen lung. Totusi, puteti apela si la un registrator de nume de domenii. In mod ideal, numele vostru de brand trebuie sa se potriveasca cu numele companiei.
 
In acest punct intra si crearea logo-ului, unde puteti contacta un designer grafic spcializat sau puteti face ceva in Canva sau Adobe. 
 

3. Inregistrarea afacerii

 
Pentru a procesa platile pentru magazinul online veti avea nevie de numarul de identificare a angajatorului. Inregistrarea magazinului online vine la pachet cu obtinerea numarului de identificare. Aveti ocazia de a va inregistra ca PFA sau SRL, in functie de cate coduri CAEN aveti nevoie.

Afla secretele comertului online din ghidul "Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<
 
Avantajele fiscale la inregistrarea afacerii exista si de o parte si de alta. Va recomand sa cititi articolele noastre despre infiintarea unei afaceri pentru aprofundarea informatiilor. 
 

4. Alegeti o platforma de comert electronic

 
Platforma de comert electronic pe care iti vei construi si gestiona magazinul online este un pas important in expunerea afacerii. Exista o serie de platforme excelente de comert electronic din care puteti alege, precum Squarespace, Shopify.
 
Fiecare platforma vine la pachet cu propriul sau set unic de caracteristici care influenteaza accesibilitatea, capacitatile si usurinta in utilizare.
 

5. Construieste-ti site-ul de comert electronic

 
Dupa ce v-ati decis ce platforma de comert electronic sa utilizati, urmatorul pas este sa va creati un cont si sa incepeti sa construiti magazinul online.
 
Majoritatea platformelor includ urmatorii pasi:
 
- Navigati la platforma de comert electronic aleasa, cum ar fi Square, si creati un cont
 
- Alegeti un nume de domeniu (inclus de obicei intr-un plan; daca nu, cumparati separat)
 
- Selectati un sablon sau o tema
 
- Adaugati numele si sigla companiei dvs
 
- Personalizati-va pagina de pornire, precum si toate celelalte pagini web
 
- Adaugati-va produsele si creati liste de produse
 
- Configurati un procesor de plati
 
- Configurati setarile, cum ar fi calculatoarele de taxe sau de expediere

6. Optimizati site-ul

 
Dupa ce magazinul online este deschis si functioneaza, optimizati-l pentru motoarele de cautare. In acest fel, produsele pot fi gasite si in motoarele de cautare, precum Google.
 
Acest aspect va ajuta site-ul sa-si creasca vizibilitatea, sa castige mai multi vizitatori si sa genereze mai multe vanzari.
 
Iata cateva lucruri de care sa tineti cont pentru a va optimiza site-ul:
 
- Etichete de titlu - eticheta de titlu este textul care apare pe paginile cu rezultate ale motorului de cautare. Eticheta voastra de titlu trebuie sa fie descriptiva si relevanta pentru produsul sau serviciul vandut
 
- Metadescrieri - metadescrierea este textul care apare sub eticheta de titlu. Folositi un limbaj descriptiv si interesant care incurajeaza oamenii sa faca click pe site-ul vostru
 
- Etichete H - etichetele H sunt titlurile de pe pagina ta. Asigurati-va ca sunt descriptive si va ajuta sa explicati despre ce este vorba in pagina
 
- Imagini - includeti imagini pe pagina voastra si asigurati-va ca sunt etichetate corect cu cuvinte cheie
 

7. Vizibilitate

 
Vizibilitatea in spatiul online este un punct forte ce trebuie bifat. Comercializarea produselor si serviciilor voastre va va ajuta sa aduceti trafic.
 
Iata cateva moduri prin care puteti promova magazinul online:
 
- Adaugati-va marca in directoarele online
 
- Lucrati cu influenti pentru a va promova marca
 
- Publicitate online, cum ar fi Google Ads sau Facebook Ads
 
- Utilizati marketingul de continut pentru a va ajuta site-ul sa fie gasit online
 
- Creati profiluri de retele sociale si deveniti activ pe ele
 
- Programe de recomandare sau de fidelizare
 
- Folositi comunicate de presa (daca aveti produse extrem de unice sau inovatoare)
 
- Alaturati-va unui program de marketing afiliat
 
- Incercati marketingul din gura in gura

Afla secretele comertului online din ghidul "Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<
 
Cel mai bun mod de a va promova magazinul online depinde de afacerea voastra si de produsele pe care le vindeti. Campaniile de marketing se dovedesc a fi profitabile, mai ales ca folosesc toate instrumentele enumerate mai sus.
 
Importanta comertului online nu poate fi explicata, aceasta se observa la o simpla privire. Tot ce ne inconjoara are legatura cu spatiul online, iar comercializarea produselor care nu au o vizibilitate digitala nu exista pentru multi cumparatori.
 
Cu cateva click-uri pe un buton, oamenii pot achizitiona produse si servicii 24/7, 365 de zile pe an, cu conditia de a vizualiza site-ul online. Viteza si calitatea site-ului vostru pot face sau distruge o vanzare.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: magazin onlineafacere onlinecomert electronic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

WhatsApp: Director de companii pentru functiile de comert electronic

de Bianca Tila
18 Nov 2022
WhatsApp lanseaza noi proiecte. Mai exact, in tarile in care aplicatia detinuta de Meta ofera functii de comert electronic, aceasta va implementa un...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Afacere online - avantaje si dezavantaje

de Camelia Diaconu
22 Nov 2021
Accesul la internet este tot mai facil datorita dispozitivelor fixe si mobile pe care le avem la dispozitie, asa ca mediul online este solutia optima...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]