Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mediul online, cel mai bun prieten al afacerii tale

de Ana Radulescu 12 Mar. 2014 3311
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inspaimantati de valul crizei finaciare, foarte multi dintre antreprenorii romani sunt atrasi de avantajele mediului online. Acestia considera internetul un spatiu prietenos desfacerii unei afaceri profitabile, ba chiar un mediu proprice transferarii afacerii din offline. Avantajele sunt multiple, desi exista si riscuri.

De ce aleg romanii sa cumpere online?
Lipsa timpului liber ii indreptateste pe multi romani sa cumpere din magazinele online. Exista la ora actuala magazine adresate multor nise, astfel incat clientii sa gaseasca exact ceea ce vor. Economisesc timp, scapa de statul la coada si obtin produsele in timp record. Cele mai multe incasari se inregistreaza in zilele de sarbatoare, cand multe persoane comanda de acasa, cu un simplu click, dupa o analiza anterioara a caracteristicilor si pretului produsului.

De ce un magazin online?
Antreprenorii cu experienta sustin ca este mult mai la indemana sa iti deschizi astazi o afacere in mediul online. Iar daca ai experienta, totul devine mai usor. Alegerea mediului online constituie cea mai buna varianta atunci cand vine vorba de deschiderea unei afaceri cu o investitie initiala modica. Atunci cand demarezi un magazin online, se elimina din start costul inchirierii unui spatiu fizic, se elimina costurile pentru intretinerea magazinului, costurile de depozit, plata salariilor vanzatorilor, utilitatile etc. In plus, se economiseste timp pretios pe care altfel l-ai pierde in deplasarile necesare deschiderii afacerii.

Fata de magazinul clasic, un magazin online nu este limitat la vanzarea pe care o poate face in timpul programului de lucru. Clientii te pot gasi si pot plasa comenzi noaptea, in zilele de sarbatoare sau in weekend. Lipsa contactului direct cu clientul nu te scuteste insa de respectarea normelor de baza ale unui punct comercial: sa prezinte clientilor produsele intr-o maniera atractiva, modalitatile de plata sa fie bine precizate si facilitate. In plus, magazinul online trebuie sa fie intretinut periodic sub aspectul eventualelor erori de tip tehnic.

Pentru a-ti deschide un magazin online, primul pas il constituie cumpararea unui domeniu web. Urmeaza crearea sau cumpararea unei platforme.  Dupa implementarea metodelor de plata (ramburs, plata cu cardul, transfer bancar etc.) si a celor de livrare (curier, posta), dupa urcarea produselor in site si verificarea functionalitatii magazinuluiu, poti incepe vanzarea. Ar fi indicat sa urmaresti cu rigurozitate comenzile plasate si sa fii in contact permanent cu  furnizorul/furnizorii, astfel incat sa asiguri fluxul stocului.

Promovarea online, cheia succesului
Daca existenta concurentei este de cele mai multe ori cauza numarului 1 pentru care multi clienti nu ajung in unele magazine online, o alta problema este reprezentata de lipsa promovarii si optimizarii online. Cu alte cuvinte, un administrator de magazin online trebuie sa iinvesteasca in angajarea unui specialist SEO care sa se asigure ca magazinul este gasit mai usor pe internet, fapt care se va traduce in cresterea vanzarilor.

Vinderea de spatii publicitare, inscrierea in motoare de cautare, in directoare, includerea unor cuvinte cheie in descrierea produselor expuse in magazinul online si folosirea retelelor de socializare reprezinta cateva dintre strategiile de promovare si optimizare web pe care le poti utiliza.

Pentru a afla mai multe detalii depre infiintarea unui magazin online, click aici>>>



Tags: magazin onlineafaceri onlineafaceri pe internet

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Afaceri online care chiar fac bani

de Florin Amariei
18 Sep 2019
Sa pornesti o afacere n-a fost niciodata mai usor, avand in vedere oportunitatile pe care ni le aduce chiar in confortul casei noastre internetul....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]