Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei 18 Sep. 2020 2479
4.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul, iar comertul electronic inca are potential urias de crestere.

In randul regiunilor NUTS 2 (Nomenclatorul unitatilor teritoriale de statistica) din UE, cel mai ridicat procent de cetateni care au facut achizitii online a fost in regiunile din Danemarca, Olanda si Suedia, in fiecare din ele cel putin trei sferturi dintre adulti folosind internetul pentru a comanda bunuri si servicii. Acest procent depaseste 85% in Utrecht (Olanda), 87% in Övre Norrland (Suedia) si 86% in Hoevdstaden (Danemarca).
 
In contrast, cel mai scazut procent de cetateni care au facut achizitii online s-a inregistrat in regiunile Severen tsentralen (14%) din Bulgaria, Nord-Est (18%) si Sud-Est (19%) din Romania, si Yuzhen tsentralen (19%) in Bulgaria.
 
In privinta nivelului de educatie tertiara, cea mai ridicata proportie in regiunile UE era in 2019 in Sostines (Lithuania) si cea mai scazuta in Nord-Est (Romania), in conditiile in care la nivelul UE 40,3% din cetatenii cu varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani si-au finalizat anul trecut educatie tertiara, prin urmare au atins tinta de 40% din planul "Europa 2020".
 
In majoritatea statelor membre UE, regiunile capitalelor inregistrau cel mai ridicat procent al nivelului de educatie tertiara, exceptand Belgia (unde cel mai ridicat procent e in provincia Brabantul Flamand), Spania (País Vasco), Croatia (Jadranska Hrvatska), Italia (Emilia-Romagna) si Olanda (Utrecht).
 
In 2019, proportia nivelului de educatie tertiara era egala sau peste tinta de 40% in 101 din cele 237 regiuni NUTS 2 pentru care sunt disponibile datele, iar printre acestea sunt noua care depasesc 60%: Sostines in Lituania (70,4%), Warszawski stoĹ‚eczny in Polonia (69,2%) si Hovedstaden in Danemarca (64,2%), urmate de Utrecht in Olanda (64,1%), si regiunile capitalelor din Stockholm in Suedia (63,4%), Ile-de-France in Franta (63,2%), Noord-Holland in Olanda (62,1%), Bratislavský kraj in Slovacia (62,1%) si Praga in Cehia (60,9%).
 
In contrast, patru din sase regiuni din UE unde nivelul de educatie tertiara este sub 20% sunt in Romania: Nord-Est (15,5%), Sud-Muntenia (16,3%), Sud-Est (17,8%) si Sud-Vest Oltenia (18,6%), una in Bulgaria, Severozapaden (17,1%) si una in Italia, Calabria (19,9%). 
 
Pune o afacere online pe picioare! Ghidul cu toate informatiile necesare este AICI!

afacere online
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: eurostatafaceri onlinecomert electronicromaniabulgaria

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

eBay intra in Romania cu o platforma pentru IMM

de Bianca Tila
23 Mai 2023
eBay este unul dintre cei mai mari jucatori globali din comertul online. Compania intra in tara cu scopul de a crea o platforma prin intermediul...

WhatsApp: Director de companii pentru functiile de comert electronic

de Bianca Tila
18 Nov 2022
WhatsApp lanseaza noi proiecte. Mai exact, in tarile in care aplicatia detinuta de Meta ofera functii de comert electronic, aceasta va implementa un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]