Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Motoarele de cautare: la ce folosesc?
Specialistii spun ca Internetul fara motoare de cautare ar fi ca un labirint fara firul Ariadnei. Este absolut imposibil sa gasesti pe Internet informatiile pe care le doresti daca nu apelezi la un motor de cautare. Fara indoiala, stiti ca cele mai importante motoare de cautare din lume sunt www.google.com, www.yahoo.com si www.altavista.com.
Ce sunt motoarele de cautare si de ce sunt atat de importante? In peste 95% din cazuri, atunci cand cautati ceva pe Internet, nu aveti o adresa exacta, de genul www.ideideafaceri.ro. Este ca si cum ati incerca sa dati un telefon, dar nu aveti numarul exact. Ce faceti atunci? Apelati “informatiile“.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cultura castravetelui anti-diabet
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cresterea prepelitelor japoneze
Pe Internet, intrati pe unul din cele peste 5.000 de motoare de cautare, dintre care aproximativ 150 sunt vitale (exemple, pe langa Google, Yahoo si Altavista, mai sunt www.hotsheet.com, www.lycos.com, www.hotbot.com, www.search.com, www.go.com etc.). Orice om informat stie ca, atunci cand lanseaza o pagina WEB, trebuie sa inscrie aceasta pagina la principalele motoare de cautare. Adica sa “informeze“ aceste “search engines“ de existenta unei noi pagini.
Motoarele de cautare inregistreaza informatia, o scriu in bazele lor de date si, atunci cand cineva intreaba, primeste prompt raspunsul. De exemplu: puteti sa va faceti cel mai frumos si interesant site de vanzare on-line a casetelor video. Veti face o oarecare publicitate acestui site dar, daca nu-l inscrieti la motoarele de cautare, ati muncit si ati cheltuit banii degeaba! Nimeni sau aproape nimeni nu va sti de existenta dumneavoastra.
Ce au atat de special aceste motoare de cautare? Raspunsul este simplu: posibilitatea cautarii informatiei dupa un cuvant-cheie sau dupa o fraza si pomovarea afacerilor. Unele motoare de cautare, gen www.altavista.com merg cu cautarea mult mai in profunzime, regasind un nume de produs sau, pur si simplu, un nume de persoana, in interiorul unei pagini WEB simple.
Majoritatea motoarelor de cautare si-au ordonat informatia pe categorii, cel mai bun exemplu in acest sens fiind www.yahoo.com. Adresele sunt ordonate pe domenii, subdomenii, subsubdomenii etc.
De asemenea, marile “search engines“ si-au deschis “filiale“ in principalele tari ale lumii unde Internetul a prins foarte bine. Veti descoperi, navigand, www.yahoo.fr (Yahoo France) sau www.altavista.it (Altavista Italia). Asadar, orice ati promova pe Internet, nu uitati de motoarele de cautare principale si nici de cele romanesti.
Articole conexe
Google pregateste o noua aplicatie pentru Andoid
de Bianca TilaANAF: Persoanele care fac bani online au o problema cu declararea si plata taxelor
de Bianca TilaGoogle: Accesul la AI pentru abonati se simplifica
de Bianca TilaGoogle repara o noua vulnerabilitate a browser-ului
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit