Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Netflix concediaza 150 de angajati din SUA dupa ce a pierdut abonati

de Bianca Tila 18 Mai. 2022 1603
Netflix concediaza 150 de angajati din SUA dupa ce a pierdut abonati
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Netflix a concediat aproximativ 150 de angajati din SUA, la doar o luna dupa ce compania a declarat ca pierde abonati, pentru prima oara in ultimul deceniu, scrie BBC.

Netflix da posibilitatea unui serviciu de difuzare online prin care abonatii pot viziona o gama larga de titluri premiate, seriale, filme, animeuri, documentare pe dispozitivele conectate la o sursa de internet. 
 
Concedierile au fost anuntate marti de serviciul de streaming. Aceasta mutare va afecta in principal sediul din California, avand in vedere ca cei 150 de angajati reprezentau 2% din forta de munca a companiei din America de Nord. Scaderile veniturilor companiei au condus spre aceasta situatie, in care Netflix este nevoit sa renunte la oameni. 
 
„Aceste schimbari sunt determinate in primul rand de nevoile afacerii, mai degraba decat de performanta individuala, ceea ce le face deosebit de dure, deoarece niciunul dintre noi nu vrea sa-si ia ramas bun de la colegi atat de grozavi”, a spus compania intr-un comunicat.
 
In acest an, serviciul de streaming se lupta cu o plecare mare a telespectatorilor. Nu au fost dezvaluite partile din afacere ce vor suferi pierderi de locuri de munca, insa Los Angeles Times a relatat ca au fost afectate recrutarea, comunicatiile si departamentul de continut. 
 
In luna aprilie, serviciul de streaming a socat industria atunci cand a dezvaluit ca a pierdut 200.000 de abonati in primele trei luni ale anului 2022. De asemenea, compania a avertizat ca se astepta ca doua milioane de abonati sa renunte in urmatorul trimestru.
 
Aceasta veste a declansat o vanzare a actiunilor, care au scazut cu 35% intr-o singura zi. In prezent, se tranzactioneaza la 190 de dolari, o scadere de 46% fata de prima sa anterioara.
 
Netflix are 220 de milioane de abonati la nivel global si ramane lider incontestabil al pietei. Insa, in ultimii ani s-a confruntat cu o concurenta acerba, odata cu sosirea unor platforme concurente precum HBO, Prime Video (de la Amazon) si Disney Plus.
 
Pe langa pierderile de locuri de munca, compania reduce si continutul. Netflix a anulat dezvoltarea serialului de animatie Pearl, creat de Meghan Markle, la inceputul lunii mai. Aceasta masura a fost realizata pentru a reduce costurile.
 
Analistii spun ca dupa o crestere brusca a numarului de inscrieri in timpul pandemiei, Netflix a ramas fara modalitati facile de a creste afacerea. 
 
Netflix ramane la modelul mai ieftin de serviciu bazat pe reclame. Totodata, compania intentioneaza sa reprime partajarea parolelor, care a costat-o aproximativ 100 milioane de gospodarii. Acest aspect face referire la parolele partajate prin care multi oameni pot utiliza gratuit serviciul.


 
Netflix este o companie americana, fondata in 1997 de catre Reed Hastings si Marc Randolph. Aceasta are ca venit primar abonamente de streaming video, ce ofera o varietate de filme, seriale si programe de televiziune. De asemenea, in cadrul companiei cei doi fondatori au reusit sa scoata pe piata si propriile creatii, filme, seriale si emisiuni produse exclusiv. 

In prezent, Netflix pune la dispozitie trei servicii de streaming: minim, standard si premium. Preturile variaza in functie de avantajele fiecarui abonament. La cel minim pretul este de 7,99 euro (echivalent cu 39.48 lei) si poti beneficia de un singur ecran pe care poti viziona, un singur dispozitiv pe care poti descarca ce te intereseaza sa vezi, acces nelimitat la filme, seriale si jocuri pe mobil si posibilitatea de a viziona pe orice dispozitiv conectat la internet. 
 
La abonamentul standard pretul creste si este de 9,99 euro (echivalent cu 49.36 lei). Pretul reflecta avantajele pe care utilizatorii le au, aici beneficiaza de dublarea ecranelor si numarului de dispozitive pe care pot descarca, fata de abonamentul minim. Totodata, accesul nelimitat si vizionarea pe orice dispozitiv raman neschimbate precedentului, adaugandu-se disponibilitatea HD a calitatii video. 
 
In cazul abonamentului premium, de 11,99 euro (echivalent cu 59.24 lei) care este cel mai scump abonament al companiei, abonatii beneficiaza de toate avantajele Netflix. Au posibilitatea a patru ecrane de vizionare simultan, a patru dispozitive pe care pot descarca, acces nelimitat, posibilitatea vizionarii pe toate dispozitivele dorite si disponibilitatea HD. Ceea ce este un plus pentru amatorii filmelor sau serialelor ce platesc acest abonament este calitatea superioara pe care Netflix o pune la dispozitie in acest serviciu, disponibilitatera ultra HD a vizionarii.  


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: netflixangajatitaieri locuri de muncapierdere abonati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Netflix continua sa castige noi abonati

de Bianca Tila
24 Aug 2023
Netflix a continuat sa atraga noi utilizatori in SUA dupa ce a eliminat partajarea parolelor cu familia si prietenii. Aproximativ 2,6 milioane de...

Netflix lanseza o aplicatie pentru controlarea jocurilor de TV

de Bianca Tila
09 Aug 2023
Netflix pregateste lanseaza propriilor jocuri pe TV prin anuntarea noii aplicatii ce poate fi folosita drept controller. In prezent, compania nu...

Twitter isi va intalni rivalul. Un grup de fosti angajati lucreaza la o platforma sociala

de Bianca Tila
16 Iun 2023
O noua platforma, numita Spill, isi va face aparitia pe fondul haosului de la Twitter si a prostestelor de la Reddit. Aceasta este dezvoltata de un...

Netflix cu reclame a ajuns la 5 milioane de utilizatori activi pe luna

de Bianca Tila
18 Mai 2023
Versiunea cu reclame a platformei de video streaming Netflix a ajuns la aproximativ 5 milioane de utilizatori activi pe luna, potrivit companiei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]