Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numarul atacurilor cibernetice asupra platformelor online poate fi de 5 ori mai mare, de Black Friday

de Bianca Tila 30 Oct. 2023 40
Numarul atacurilor cibernetice asupra platformelor online poate fi de 5 ori mai mare, de Black Friday
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In perioada "Black Friday", magazinele online inregistreaza un trafic de pana la cinci ori mai mare fata de restul anului. Riscul prabusirii platformelor online si al atacurilor cibernetice creste exponential, avertizeaza cel mai mare broker de software din regiunea Europei centrale si de Est, intr-o analiza.

Din volumul total de atacuri cibernetice, peste 40% tintesc companiile mici pentru ca acestea au si cele mai mari dificultati in gestionarea unor bugete IT in crestere.
 
"Platformele de comert electronic care utilizeaza software legitim, in special in sistemele lor de backend, in gateway-urile de plata si in gestionarea datelor, sunt mai putin expuse la a suferi incalcari ale securitatii. Acest lucru garanteaza ca datele clientilor si informatiile de plata raman in siguranta. 
 
In timp ce un pachet premium poate avea un tarif prohibitiv pentru multe organizatii, solutiile software second-hand sau pre detinute, achizitionate de la furnizori de incredere si cu toate actualizarile de securitate, pot asigura ca atat detinatorul, cat si utilizatorii deruleaza tranzactii in siguranta. Totodata, software-ul autentic - fie la prima detinere, fie second-hand -, achizitionat legal, include adesea asistenta pentru clienti", mentioneaza realizatorii cercetarii de specialitate.
 
O companie care se confrunta cu o incalcare a securitatii datelor suporta costuri care depasesc trei milioane de euro. Acestea includ costuri directe, precum efortui de remediere, taxele legale si despagubirile acordate partilor aferente, dar si costuri indirecte cum ar fi scaderea cotei de piata, afectarea reputatiei si pierderea increderii clientilor.
 
In aceasta ecuatie trebuie luat in calcul impactul pe termen lung, cum ar fi cresterea primelor de asigurare sau inasprirea conditiilor de a obtine imprumuturi bancare.
 
Forscope este cel mai mare broker de software din regiunea Europei Centrale si de Est. Compania se axeaza pe furnizarea de produse software second-hand pentru companiile de toate dimensiunile si institutii publice.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: atacuri ciberneticeblack fridayplatforme online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]