Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numarul platilor online de pe dispozitive mobile se va dubla in 2014

de Marian Curelaru 03 Mar. 2014 2977
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Numarul platilor online de pe dispozitive mobile se va dubla in 2014, la un total de peste un milion de tranzactii, pe masura ce tot mai multi comercianti online vor investi in dezvoltarea de versiuni mobile ale site-urilor proprii, potrivit unu studiu NETOPIA mobilPay.

Peste 8% din platile online au fost realizate de pe dispozitive mobile, la sfarsitul anului 2013, ceea ce inseamna ca aproape una din zece plati online a fost efectuata de pe smartphone sau tableta, estimeaza reprezentantii Netopia mobilPay.

In 2013, volumul pietei locale de plati online cu cardul s-a ridicat la circa sapte milioane de tranzactii, dintre care peste 400.000 de tranzactii au fost realizate de pe dispozitive mobile, nivel calculat la o rata medie anuala de 6%. In ceea ce priveste ponderea tranzactiilor online realizate de pe dispozitive mobile, aproximativ 60% dintre acestea au fost finalizate de pe un smartphone, in timp ce circa 40% au fost efectuate cu ajutorul tabletelor.

'In prezent, numarul tranzactiilor online de pe smartphone sau tableta se afla intr-o crestere puternica, semn ca utilizatorii nu numai ca s-au obisnuit cu efectuarea de plati online, dar si ca tot mai multi dintre acestia prefera sa faca acest lucru de pe un dispozitiv mobil. Pentru acest an, apreciem ca rata medie a cumparaturilor online de pe dispozitive mobile se va dubla, la peste 12% la nivelul intregii piete', a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay.

Astfel, in conditiile in care, pentru acest an, piata de profil este estimata sa depaseasca nivelul de 8,5 milioane de tranzactii, peste un milion de plati online vor fi realizate de pe dispozitive mobile, potrivit aprecierilor companiei.

De la lansarea aplicatiei mobilPay MasterCard Mobile, numarul de tranzactii realizate prin intermediul aplicatiei s-a dublat la fiecare trei luni, in prezent peste 50% dintre utilizatorii aplicatiei de plata realizand cel putin o tranzactie pe saptamana.

In ceea ce priveste tipurile de tranzactii desfasurate prin intermediul aplicatiei mobile, ponderea cea mai mare o detin platile prin scanarea de coduri QR, care in perioada octombrie — decembrie 2013, s-au triplat ca volum comparativ cu trimestrul trei al anului precendent, fiind urmate de platile de facturi, care au inregistrat o crestere de 2,5 ori in acelasi interval de timp.


Tags: plati onlinedispozitive mobilestudiusite-uri pentru mobil

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]