Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata de comert online din Romania, peste 7 miliarde de euro in 2020

de Florin Amariei 01 Mar. 2021 2801
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform datelor furnizate de un procesator de plati din tara noastra, piata de comert online (e-commerce) din Romania a trecut de pragul de 7 miliarde de euro in 2020.

"Comertul electronic este unul dintre sectoarele cu cea mai rapida crestere, iar Romania nu face exceptie, inregistrand o evolutie accelerata, pe fondul pandemiei de COVID-19, care in mod normal s-ar fi inregistrat in ani de zile. Aceasta evolutie a avut un impact direct in cresterea e-commerce-ului si in accelerarea adoptiei platii online cu cardul. Principalii actori care au sustinut aceasta crestere rapida au fost comerciantii si cumparatorii", a declarat Elena Gheorghe, country manager PayU Romania.
 
Volumul total procesat de PayU aproape s-a dublat, iar numarul tranzactiilor procesate a crescut cu 61%, ajungand la 72 de tranzactii pe minut, in timp ce valoarea medie a unei tranzactii s-a majorat cu 22%, pana la 46 de euro, anul trecut.
 
"Pentru 2021 estimam o crestere de 25% a numarului tranzactiilor online si ne asteptam ca rata de penetrare a platii online cu cardul sa atinga pragul de 39%", a spus Gheorghe.
 
De asemenea, categoriile de produse unde au fost inregistrate evolutii semnificative ale vanzarilor sunt: IT&C (aproximativ 120%), marketplace (circa 150%), fashion (60%), asigurari (50%), home&deco (150%), food (200%) si utilitati (+50%).
 
In plus, facilitatea de plata printr-un singur click a cunoscut un salt anual de 117%, ajungand sa reprezinte 38% din totalul platilor cu cardul efectuate, in 2020.
 
La nivel general, in acest an este prognozata o crestere de minimum 15% a pietei locale de e-commerce, e-tail si servicii, in linie cu cresterea estimata la nivel global, de 14,3%.
 
Conform PayU, care citeaza o analiza a Ecommerce News Europe, segmentul de e-commerce transfrontalier este estimat la 143 miliarde de euro, doar in Europa.
 

E momentul sa pornesti propriul tau magazin online!

 
Primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata, serios si 100% profesionist, prin intermediul unor instrumente pe care Google ti le pune gratuit la dispozitie. Vei putea astfel sa faci cateva lucruri esentiale pentru un start reusit:
  • sa testezi reactia potentialilor consumatori;
  • sa simulezi vanzari cap-coada si sa verifici astfel eficienta procesului de lucru;
  • sa optimizezi fiecare etapa a tranzactiei.
 
Cu alte cuvinte, vei putea sa iti inscrii inca de la inceput afacerea pe un traseu optim. CD-ul Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online care iti arata pas cu pas cum sa faci in mod profesionist toate lucrurile enumerate mai sus!

 
Succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: piata comert romaniaafaceri online romaniatranzactii online romania 2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]