Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata jocurilor video scade

de Bianca Tila 16 Aug. 2022 767
Piata jocurilor video scade
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata jocurilor video se intalneste cu o scadere pentru prima oara in ultimul deceniu. Diversele paliere de activitate au suferit schimbari din cauza pandemiei si lockdownului.

Piata globala de jocuri si servicii aferente acestora va prezenta schimbari anul acesta. Mai exact, piata se va contracta cu 1,2%, pana la valoarea de 188 de miliarde de dolari fata de anul trecut. In prezent, aceasta piata se confrunta cu prima scadere anuala de peste un deceniu, potrivit unei analize.
 
In timpul pandemiei, jocurile video au castigat teren. "Sectorul de gaming a fost unul dintre cele mai castigate in timpul pandemiei, restrictiile impuse ducand la adoptarea la scara larga a jocurilor. 
 
Totusi, pe masura ce populatia a revenit la vechile obiceiuri, interesul pentru sectorul de gaming s-a temperat, oamenii reintorcandu-se la activitatile din aer liber si la cele care au lipsit in perioada lockdownului. In perioada initiala a pandemiei, oamenii cautau modalitati de a se distra si de a mentine conexiunile sociale. In trecut, s-a creat un stereotip al faptului ca jocurile video duc la izolare si au un caracter asocial.
 
Cu toate acestea, pandemia a aratat ca acest lucru este departe de adevar. Multi jucatori considera ca jocurile video i-au ajutat la mentinerea sanatatii mintale in timpul restrictiilor pandemice. Un sondaj al jucatorilor europeni a sugerat ca 16% sunt de aceasta parere, iar cei care petrec timp in jocuri multiplayer denota sentimente pozitive fata de aceasta activitate", potrivit consultantilor XTB.
 
In perioada 2019 - 2021, piata de jocuri, console si alte kit-uri s-a extins cu 26%. In prezent, datele Ampere Analysis estimeaza o contractare cu 1,2% in 2022 comparativ cu anul precedent, pana la 188 miliarde de dolari.
 
"Totusi, se prognozeaza ca anul acesta sa se incheie cu o performanta mai buna decat valorile pre-pandemice, iar perspectivele pentru sector in ansamblu raman pozitive. Astfel, pandemia pare sa fi accelerat procesul de extindere a pietei", sustine Radu Puiu, analist financiar in cadrul XTB Romania.
 
Sub presiunile initiale, multe companii de profil au raportat rezultatele financiare. Producatorul de placi video pentru industria jocurilor video, Nvidia, se afla in aceasta situatie. De asemenea, a invocat "conditiile macroeconomice tulburi". Pe langa aceasta se numara si Microsoft, Sony si Nintendo.
 
In ceea ce priveste Microsoft, veniturile totale obtinute din jocurile video au scazut cu 7% de la an la an, tinand cont de vanzarile consolelor Xbox care au coborat cu 11%. De asemenea, cifrele inregistrate din continutul si serviciile de jocuri s-au depreciat cu 6%. 
 
Nintendo a afisat o scadere in perioada aprilie-iunie cu 15% a profitului operational. In aceasta perioada, compania a obtinut vanzari de 3,43 milioane de unitati de console portabile (-23%), in timp ce vanzarile de software au afisat scaderi cu 8,6% la 41,4 milioane de unitati. 
 
Sony a comercializat 2,4 milioane de console PlayStation 5 in al doilea trimestru. Astfel, a inregistrat o usoara crestere fata de nivelul de 2,3 milioane de unitati vandute in aceeasi perioada cu un an in urma.
 
Electronic Arts este una dintre putinele companii care a consemnat o crestere cu 50% a profiturilor si o majorare a veniturilor de 14%. Gamerii americani au cheltuit 12,4 miliarde de dolari pe jocuri video in al doilea trimestru al anului curent. Astfel, numerele dezvaluie o scadere cu 13% fata de anul trecut, potrivit cercetarii de piata a NPD.
 
"Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a declarat, saptamana trecuta, ca isi ajusteaza previziunile aproape zilnic din cauza gradului ridicat de volatilitate geopolitica si a incertitudinii economice. Acest fapt denota numarul ridicat de necunoscute din piata si dificultatea intampinata de companii in a realiza o prognoza relativ exacta. 
 
Exista o naratiune comuna ca industria jocurilor video este rezistenta la recesiune. Astfel, in contextul unei scaderi economice, companiile care produc software si hardware pentru jocuri video ar trebui sa reziste problemelor si poate chiar sa continue sa creasca", potrivit analizei.
 
Se estimeaza ca industria globala a jocurilor video va ajuge la o valoare de 321 de miliarde de dolari pana in anul 2026, conform raportului Global Entertainment and Media Outlook 2022 - 2026 realizat de PwC.
 
Dintre cheltuielile globale, jocurile video au reprezentat 6,1% in sectorul divertismentului si mass-media, in 2017. Astfel, se estimeaza ca pana in 2026 vor ajunge la o cota de piata de 10,9%. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: jocuri videosonymicrosoftgamingscadere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Microsoft rezolva problemele de performanta ale jocurilor din Windows 11

de Bianca Tila
05 Dec 2022
Microsoft livreaza un patch care promite sa rezolve problemele cauzate gamerilor de cel mai recent update. In urma instalarii Windows 11 2022...

Microsoft repara 68 de gauri de securitate din Windows

de Bianca Tila
14 Nov 2022
Microsoft ofera, in acest moment, patch-uri pentru 68 de vulnerabilitati de Windows. Printre acestea se numara 6 de tip 0-day, fiind vizate de cele...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Microsoft anunta noi schimbari. Microsoft 365 ia locul Microsoft Office

de Bianca Tila
13 Oct 2022
Microsoft aduce schimbari pe piata, acesta inlocuieste brandul Microsoft Office cu Microsoft 365. Sub acesta vor fi promovate aplicatiile de birou...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]