Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Portalul IMMurilor s-a lansat online
Cele peste 500.000 de IMM-uri inregistrate in Romania au, incepand de saptamana aceasta, un portal cu 31 de aplicatii dedicate, pe care il pot accesa la adresa http://imm.msinf.ro/.
Proiectul intitulat "Dezvoltarea interoperabilitatii bazelor de date destinate IMM-urilor" a demarat in luna martie 2013 sub coordonarea Ministerului pentru Societatea Informationala si are o valoare totala eligibila de 4,2 milioane lei cu TVA (2,82 milioane lei – valoare eligibila nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala; 590.091 lei – valoare eligibila nerambursabila din bugetul national).Propriul meu plan de afaceri
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Inainte de lansarea in mediul online, portalul a trecut toate testele de securitate si poate sustine un numar de 296.000 conturi de utilizator. Accesul IMM-urilor si al administratiilor publice in sistem se va face securizat dupa inrolarea in portal cu user si parola.
31 de aplicatii destinate IMM-urilor
Portalul cuprinde 31 de aplicatii destinate IMM-urilor si administratiei publice, grupate in 3 categorii, in functie de domeniul de interes:
- Business to Business (B2B) - Aplicatii si instrumente puternice de lucru dedicate activitatii specifice IMM-urilor: aplicatii de ofertare, aplicatii financiare, de lucru colaborativ, managementul de documente
- Government to Business (G2B) - Aplicatii pentru autoritatile locale si centrale cu scopul livrarii serviciilor publice si de informare pentru utilizatorii IMM-uri prin intermediul mijloacelor electronice in mod organizat
- Government to Government (G2G) - Aplicatii de raportare, acces rapid si structurat la informatii pentru aparatul de stat.
"Portalul IMM-urilor ofera intreprinderilor mici si mijlocii un instrument util pentru facilitarea interactiunii cu statul si simplificarea fluxurilor de afaceri, care se traduc, in ultima instanta, in reduceri ale costurilor acestora. Aplicatiile au fost dezvoltate pornind de la nevoile identificate ale IMM-urilor impreuna cu institutiile partenere, analizarea celorlalte platforme astfel incat sa nu existe suprapuneri, ci completari. De asemenea, am avut in vedere interconectarea cat mai multor sisteme informatice puse la dispozitie de alte institutii si pe care IMM-urile le utilizeaza frecvent intr-un singur sistem coerent. Lista aplicatiilor care se regasesc in portal la lansarea acestuia poate fi extinsa deoarece platforma permite dezvoltari ulterioare si interconectari cu alte platforme", a declarat Decebal Popescu, manager de proiect.
Lista celor 31 de aplicatii a fost stabilita in urma unei analize desfasurate in cadrul primelor trei luni de implementare a proiectului. Lista a fost definita dupa consultari cu institutiile publice implicate in procesul de infiintare, functionare si inchidere a unui IMM, pe baza nevoilor acestora, care au implementat platforme si portaluri de informare si servicii destinate IMM-urilor si care au raspuns pozitiv apelului Ministerului pentru Societatea Informationala de a propune si a colabora pentru realizarea de aplicatii pentru acest portal.
Functionalitati de tip Business to Business
Dintre functionalitatile de tip Business to Business oferite in mod gratuit IMM-urilor amintim lucrul colaborativ pe documente, posibilitatea de realizare automata a unui site propriu, serviciul GIS pentru obtinerea de rapoarte, catalogul sabloane de documente precompletabile pe baza profilului firmei, implementarea simplificata a unor fluxuri de documente in cadrul unui IMM, abonarea la serviciile SEAP pe baza de coduri CPV, registrul de casa, calculatorul taxe servicii, cererile de rambursare online pentru OIPSI.
O parte din cele 31 de aplicatii disponibile pe portal sunt destinate partenerilor proiectului (subsisteme informatice de interoperabilitate "Government to Government" si "Governement to Business"), in vederea realizarii de rapoarte si sinteze pe baza datelor disponibile in bazele de date destinate IMM-urilor. Printre aplicatiile din cadrul acestor sectiuni mentionam: verificare nume firma, calendar de evenimente relevante pentru IMM-uri, verificare insolventi/falimentari/inactivi, centralizare surse de finantare si programe gestionate de AIPPIMM, obtinere online de rapoarte necesare politicilor ministeriale pe baza indicatorilor bilantieri semestriali, validare periodica status persoane cu dizabilitati, avizare electronica pentru operatori de mesagerie.
Articole conexe
Aplicatiile ChatGPT afiseaza castiguri mari
de Bianca TilaSuma record, cheltuita pe aplicatii in 2020
de Florin Amariei5 site-uri si aplicatii bune pentru afaceri
de Teo Manole2 avantaje ale aplicatiilor mobile de business
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit