Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Principalele motive pentru care romanii fac cumparaturi online

de Alina Constantinescu 16 Apr. 2018 4138
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unui studiu realizat de magazinul online Answear.ro in aceasta perioada, 38% dintre respondenti prefera sa isi faca cumparaturile din mediul online datorita preturilor foarte bune sau a ofertelor speciale. De asemenea, in topul motivelor se mai afla selectia de produse si branduri, livrarea gratuita si garantia ca produsele sunt originale.

Peste 35% dintre respondenti declara ca bugetul pregatit pentru cumparaturile de haine, incaltaminte si accesorii este intre 300 si 500 de lei. La polul opus, 20% sunt dispusi sa plateasca oricat pentru produsul preferat.

Se anunta un sezon relaxat, daca judecam dupa alegerile romancelor in materie de cadouri, deoarece 62,6% dintre respondenti vor cumpara incaltaminte sport si casual. Pe de alta parte, rochiile si fustele se claseaza pe locul doi in cosul virtual de cumparaturi cu 45,2% dintre preferinte.

“In topul cautarilor se afla branduri precum Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Guess, Liu Jo, New Balance, Adidas, Nike, dar si brandurile proprii Answear si Medicine. De asemenea, modelele disponibile pe site si timpul scurt de livrare se inscriu in topul preferintelor clientilor atunci cand vorbim de Answear.ro”, declara Raluca Radu, Country Manager Answear.ro

Ofertele speciale si lipsa de timp sunt principalele motive pentru care shoppingul se muta din magazinele fizice in mediul online.

Romanii vor sa evite aglomeratia din mall-uri si sa gaseasca cele mai bune oferte: 48,2% dintre participantii la studiu s-au obisnuit sa cumpere online datorita preturilor mai bune decat in magazinele fizice.

Reducerile pe care le cauta romanii nu sunt de trecut cu vederea: 52,5% se asteapta la reduceri de 30-50% in aceasta perioada, pe cand 42% sunt in cautarea unor discount-uri de pana la 70%.

Ca si modalitate de achizitie online, cumparaturile din fata calculatorului sunt depasite de achizitiile de pe dispozitive mobile, 53% alegand sa cumpere direct de pe tableta sau telefon.

Studiul a fost realizat in luna martie pe un esantion de 1.567 de persoane, femei si barbati.

De ce sa demarezi o afacere online?

Ei bine, motivul e foarte simplu:
 
Sunt 1,55 miliarde de conturi Facebook.
Sunt 2,9 miliarde de cautari pe Google in fiecare zi.
Sunt 966 de milioane de site-uri active in acest moment.
Sunt 3,26 miliarde de utilizatori de Internet, adica mai mult de 40% din populatia totala a planetei.
 
Iar aceste cifre arata un lucru evident, pe care il intuim de fapt cu totii.
Anume ca o parte importanta din viata noastra s-a mutat practic pe Internet, de o maniera pe care nimeni nu o anticipa in urma cu doar 10 ani, dar care ne-a schimbat din temelii modul in care ne informam, socializam sau ne facem cumparaturile.

Asadar, magazinul online este mult mai rapid de pus in practica decat un magazin fizic traditional. In ziua de astazi exista multe solutii disponibile online care sa iti faca viata mai usoara, astfel incat fara cunostinte tehnice sa poti incepe o afacere online rapid.

Un magazin online este in permanenta deschis, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Nu trebuie sa fie cineva prezent ca intr-un magazin traditional, iar cresterea perioadei in care el este deschis ii permite cumparatorului sa realizeze o achizitie la orice ora din zi si din noapte.


Tags: magazin onlineafacere onlinecumparaturi onlineafacere simpla

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Afacere online - avantaje si dezavantaje

de Camelia Diaconu
22 Nov 2021
Accesul la internet este tot mai facil datorita dispozitivelor fixe si mobile pe care le avem la dispozitie, asa ca mediul online este solutia optima...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]