Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prioritati in domeniul e-commerce
Dezvoltarea infrastructurii de comunicatii, securitatea tranzactiilor, implementarea mai riguroasa a regulilor de protectie a consumatorilor, declararea corecta a tranzactiilor sunt numai cateva din masurile prioritare pentru sectorul e-commerce, avute in vedere de Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, la inceput de mandat.
Va prezentam in continuare cele mai importante declaratii din interviul publicat de EurActiv cu privire la sustinerea sectorului e-commerce, perspective si propuneri pentru dezvoltarea acestui sector, in contextul in care, conform datelor Comisiei Europene, Romania este departe de media europeana la mai multe categorii din prioritatile Agendei Digitale, inclusiv e-commerce:
-
In primul rand, trebuie sa finalizam acest document programatic, sa parcurgem etapele necesare, inclusiv consultarea societatii civile, urmand ca, in special pentru e-commerce, sa incercam sa dezvoltam intr-o maniera decisiva infrastructura de comunicatii, accesul unor zone cat mai raspandite la internet in banda larga. Este o conditie absolut obligatorie.
-
Un alt aspect - securitatea tranzactiilor. Cand se achizitioneaza bunuri sau servicii trebuie sa ne asiguram ca platile respecta toate prevederile acquis-ului comunitar in domeniu.
De asemenea, trebuie implementate intr-o maniera mult mai clara drepturile consumatorilor, nu trebuie sa existe costuri ascunse, taxe suplimentare fata de cele prezentate in ofertele comerciale; inclusiv anumite drepturi pe care orice comerciant trebuie sa le respecte, ca, de exemplu, returnarea produselor, returnarea fondurilor platite.
Lucrurile acestea insa tin de educatia celor care doresc sa dezvolte acest tip de comert; informarea permanenta si corecta a consumatorilor: acestia trebuie sa stie ca au foarte multe drepturi atunci cand doresc sa achizitioneze online.
-
Nu in ultimul rand, trebuie sa vorbim de capacitatea sporita in ceea ce priveste declararea catre organele fiscale, iar aici este vorba despre o procedura ce trebuie imbunatatita de la an la an: aceea a declararii nivelului de produse si a volumului de marfuri care a fost vandut.
Sunt cateva elemente ce tin de controlul fiscal si modul in care se raporteaza aceste activitati de vanzare de bunuri si servicii in contabilitatea intreprinderilor. Pe scurt, ar trebui ca vanzarile pe Internet sa se regaseasca in documentele contabile, lucru care nu intotdeauna este bine evidentiat. Nu cred ca discutam despre o dezvoltare a legislatiei existente, ci mai degraba despre o implementare mai eficienta.
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa

[GHID PRACTIC] Ghid practic Realizarea de sapun natural
Afla toate dedesubturile activitatii de realizare de sapun natural de la un producator cu ani intregi de experienta

[GHID PRACTIC] 3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit