Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Program pilot pentru emiterea unui leu digital
30 Mai. 2022
567

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Programul pilot pentru emiterea unui leu digital este derulat de Banca Nationala a Romaniei. Acest program este dezvoltat intr-un mediu inchis de testare, pentru obtinerea unei mai bune intelegeri a conceptelor referitoare la aspectele tehnice, de securitate si juridice, precum si a implicatiilor de politica referitoare la potentiala emitere.
In cadrul conferintei Banking 4.0 se vor prezenta mai multe detalii in premiera. In cadrul acesteia se vor analiza oportunitatile oferite de tehnologia blockchain in noua economie web 3.0. Acest aspect este destinat atat bancilor, jucatorilor institutionali, cat si cetatenilor. Totul este orientat catre perspectiva serviciilor financiare si de plati, conform organizatoriilor conferintei.

Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online

Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon

Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Atat in Romania, cat si in tarile din regiune, in medie de 69% dintre consumatori isi doresc sa poata transforma criptomonedele in cash la orice ATM, potrivit unei cercetari de piata realizate de iSenseSolutions la solicitarea Nocash.
Studiul a fost realizat in randul consumatorilor din mediul urban, utilizatori de internet, cuprinsi intre varstele de 18 si 65 de ani, din sase piete la nivel regional: Albania, Bulgaria, Croatie, Romania, Serbia, Slovenia. Cercetarea a fost realizata in perioada 6 - 19 mai, care a coincis cu intervalul in care pretul bitcoin a pierdut 27% din valoare (de la 40.000 dolari la sub 29.000 dolari).
Rezultatul studiului a constat intr-o popularitate crescuta a criptomonedelor in randul consumatorilor. Notorietatea inregistrata este de 93% in Romania, la nivel relativ asemanator cu tarile din regiune (Albania - 92%, Bulgaria - 95%, Croatia - 95%, Serbia - 93%, Slovenia - 95%).
Consumatorii romani si croati folosesc ca principala platforma de investitii in criptomonede Revolut (Romania - 44%, Croatia - 42%). Platformele de specialitate sunt preferate mai mult de catre celelalte tari din regiune, precum Crypto.com (Albania - 42%, Bulgaria - 46%) si Binance (Serbia - 38%, Slovenia - 32%).
In Romania, principalul canal de informare este Youtube-ul (49%) in ceea ce priveste criptomonedele, dupa care urmeaza bloguri/forumuri (45%) si retelele sociale (37%). Celelalte tari din studiu, prefera sa foloseasca ca principala sursa de informare bloguri/forumuri (Albania - 40%, Bulgaria - 55%, Slovenia - 42%, Serbia - 61% si Croatia - 57%), urmata fiind de informarea pe retelele sociale (Albania - 74%, Bulgaria - 55%, Slovania - 66%, Serbia - 56% si Croatia - 50%).
Pentru intentia de a investi in criptomonede, mai mult de jumatate dintre consumatorii slovaci care au auzit de criptomonede declara ca sunt dispusi sa o faca (54%), urmati fiind de catre cei din Serbia (48%), Croatia (43%), Bulgaria (43%), Albania (41%), consumatorii romani fiind cei mai putin interesati de o viitoare investitie (39%).
"Interesant este ca aproape jumatate dintre cei care au auzit de criptomonede, atat din Romania, cat si din tarile din regiune, considera ca acestea ar trebui acceptate in circuitul bancar (Romania- 41%, Albania - 56%, Bulgaria - 44%, Croatia - 32%, Serbia - 48%, Slovenia - 50%).
Ca urmare a volatilitatii extrem de crescute a pietei cripto din ultima perioada, se manifesta o intentie din partea consumatorilor de a apela la serviciile unui broker de criptomonede. Comparativ cu tarile din regiune (Romania - 26%, Bulgaria - 28%, Croatia - 30%, Serbia - 33%, Slovenia - 25%), consumatorii albanezi sunt cei mai dispusi sa apeleze la serviciile unui broker (39%).
Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.821 respondenti (Romania: N=1010, Albania: N=287, Bulgaria: N=424, Croatia: N=406, Serbia: N=468, Slovenia: N=226) cu varste cuprinse intre 18-65 ani, din mediul urban, in perioada 6 - 19 mai", scrie Mediafax.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 1 vot.Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2022
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- 17 intrebari esentiale despre criptomonede! Gasesti raspunsurile impecabile in ghid!
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- NOU: Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase si roade financiare bogate!