Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raport. Peste 50% din victimele atacurilor cibernetice de tip ransomware au platit rascumpararea

de Florin Amariei 31 Mar. 2021 3351
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou raport releva ca peste 50% din victimele atacurilor cibernetice de tip ransomware au platit rascumpararea datelor personale sau ale celor legate de afaceri.

Raportul publicat miercuri scoate in evidenta faptul ca pentru aproximativ un sfert dintre respondenti (26%), pierderea financiara estimata a fost mai mica de o suta de dolari, dar pentru 9% costurile totale s-au incadrat intre 2.000 si 4.999 de dolari.
 
Potrivit sursei citate, pentru 17% dintre victime, plata rascumpararii nu a garantat returnarea datelor furate, in timp ce ponderea celor care au platit rascumpararea pentru a primi din nou acces la datele lor a fost cel mai ridicat (65%) in randul celor cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani, doua treimi dintre acestia.
 
Prin comparatie, putin peste jumatate (52%) dintre cei cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani si doar 11% dintre cei cu varsta peste 55 de ani au recurs la aceasta abordare, ceea ce arata ca utilizatorii mai tineri au mai multe sanse sa plateasca o rascumparare decat cei peste 55 de ani, noteaza Kaspersky.
 
Din datele analizate de specialisti reiese ca, indiferent daca au platit sau nu, doar 29% dintre victime au reusit sa primeasca toate fisierele criptate sau blocate in urma unui atac, 50% au pierdut doar cateva dintre fisiere, 32% au pierdut o cantitate semnificativa, iar 18% au pierdut un numar mic de fisiere.
 
In acelasi timp, 13% din totalul respondentilor la studiu care au experimentat un astfel de incident si-au pierdut aproape toate datele.
 
In prezent, patru din zece (39%) persoane au afirmat ca erau constiente de pericolul reprezentat de ransomware, in ultimele 12 luni.
 
La nivel general, in 2020, peste jumatate dintre victimele ransomware au platit rascumpararea pe care au cerut-o atacatorii cibernetici pentru a reintra in posesia datelor personale.
 
Ransomware este un tip de malware pe care infractorii cibernetici il folosesc pentru a face rost de ban, dupa ce acestia restrictioneaza accesul la datele utilizatorilor pana la plata rascumpararii, prin utilizarea criptarii sau blocarea acestora.
 
CD-ul Ghid Practic de Protectie Impotriva Atacurilor Cibernetice contine instructiuni care pot fi puse in practica fara efort, in doar 30 de minute, dar care va pot salva datele personale sau afacerea de la faliment! Fara exagerare!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: raportransomwareatacuri ciberneticerascumparare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]