Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Record pentru comertul online romanesc in 2020

de Florin Amariei 14 Ian. 2021 3070
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Anul trecut a fost unul bun pentru comertul online romanesc. Noul record a fost stabilit printr-o singura comanda!

Cea mai mare comanda inregistrata in decembrie a fost in valoare de peste 40.000 euro.
 
"Dupa 9 luni de pandemie, cifrele arata ca romanii cumpara tot mai mult si mai constant din online, fie ca vorbim de produse de necesitate cum sunt cele alimentare, de ingrijire personala sau curatenie, de obiecte pentru casa ori cadouri sau chiar de investitii, cum este cazul in luna decembrie”, precizeaza compania.
 
Potrivit datelor MerchantPro, ultimul trimestru al anului 2020 a inregistrat noi cresteri in volumul si valoarea vanzarilor online, motoarele de crestere fiind Black Friday – cu o crestere medie de 43% fata de perioada similara din 2019 - si sarbatorile de iarna, cu crestere de 83% la numarul tranzactiilor. 
 
"Romanii au continuat sa manifeste precautie in ceea ce priveste cumparaturile in offline, in special in perioada Sarbatorilor, cand si-au dorit sa petreaca timp cu familia, deci au decis sa reduca expunerea si sa evite aglomeratia. Evident, contextul economic a generat si perioade de promotii si reduceri mai lungi, online-ul devenind tot mai atractiv, mai ales pe fondul atentiei sporite fata de cheltuieli”, declara Arthur Radulescu, CEO MerchantPro.
 
Cea mai mare comanda plasata in decembrie din punct de vedere valoric a fost de peste 40.000 euro, reprezentand investitii in echipamente specializate. Din perspectiva numarului de produse, comanda cea mai diversificata a avut 301 produse alimentare.
 
Ziua cu cele mai multe comenzi din decembrie a fost luni, 14 decembrie 2020, cand s-au plasat 13.082 comenzi, fata de 2019 cand aceasta a fost 9 decembrie, cu 7.186 comenzi, tot o zi de luni.
 
"Zilele de luni sunt cele mai aglomerate. Peste weekend clientii au timp sa gandeasca achizitiile, sa compare preturi si sa se informeze despre produse, iar luni plaseaza comanda. A fost interesant de remarcat ca romanii au plasat comenzile de Craciun mai tarziu in 2020 fata de 2019, probabil fiind mai atenti la campaniile de reduceri si la promotii, dar si datorita cresterii flexibilitatii in livrare, petrecand mai mult timp acasa”, adauga  Radulescu.
 
Potrivit datelor colectate, cele mai active orase din punct de vedere al dinamicii online-ului, in afara de Bucuresti, sunt Constanta, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.
 
Pentru 2021, se estimeaza ca ritmul cresterilor din online va fi in continuare ascendent, insa mai temperat. Adoptia online-ului va continua mai ales in randul retailerilor locali, care vor integra masiv online-ul in strategia de vanzari.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: recordcomert onlineromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

eBay intra in Romania cu o platforma pentru IMM

de Bianca Tila
23 Mai 2023
eBay este unul dintre cei mai mari jucatori globali din comertul online. Compania intra in tara cu scopul de a crea o platforma prin intermediul...

Vanzari record pentru Nintendo

de Bianca Tila
25 Nov 2022
Nintendo a realizat vanzari record cu ajutorul noilor sale jocuri Pokemon. Gigantul japonez a afisat cele mai bune rezultate la vanzari datorita...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]