Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rezervarea de masini cu sofer

de Marian Curelaru 19 Mai. 2014 2756
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Creata in 2009, compania americana Uber a dezvoltat o aplicatie mobila ce le permite utilizatorilor sa faca rezervari de autoturisme cu sofer pentru deplasarile lor. Serviciul utilizeaza functia de geolocalizare a smartphone-urilor pentru a repera vehiculele de rezervat care se afla in apropiere. Uber este acum disponibil in 115 orase din lume si are peste 900 de angajati.

Compania nu comunica numarul sau de utilizatori, dar site-ul specializat ValleyWag afirma ca aplicatia este utilizata in medie pentru 800.000 de calatorii pe saptamana in intreaga lume. Uber a incercat recent sa-si diversifice serviciile facand o incursiune remarcata in domeniul serviciilor de lux. In Franta, cu ocazia festivalului de la Cannes, societatea americana a propus, de exemplu, un serviciu de rezervare de avioane private, UberJET.
 
Conflicte cu taximetristii
Succesul in crestere al Uber a fost insotit de numeroase dificultati. Compania trebuie sa faca fata concurentilor sai, precum aplicatia Lyft, care a reusit sa atraga o finantare de 250 de milioane de dolari in aprilie din partea gigantului chinez al comertului online Alibaba. In 2013, Uber a atras deja 258 de milioane de dolari din partea unor diversi investitori, intre care fondul Google dedicat startup-urilor, investitie care i-a majorat valoarea de piata la 3,5 miliarde de dolari.
Cu toate acestea, cea mai mare batalie pe care trebuie sa o duca Uber nu este de ordin economic: in Franta, compania se confrunta cu nemultumirea soferilor de taxi, care o acuza de concurenta neloiala. In aprilie, guvernul francez a promis, de altfel, sa reglementeze activitatea vehiculelor de turism cu sofer, deci si cea a Uber. "Parizienii au azi posibilitatea sa aleaga solutiile de transport pe care vor sa le adopte", a comentat atunci sobru compania.
 
Succes de finantare
Lucrurile merg totusi bine pentru Uber. Conform unor informatii difuzate de revista Bloomberg, startup-ul californian o obtinut atragerea unor fonduri care-i maresc valoarea la peste 10 miliarde de dolari.
Contactati de presa americana, reprezentantii companiei Uber n-au vrut sa comenteze informatiile Bloomberg. Daca atragerea de fonduri se confirma, compania se alatura clubului restrans de startup-uri valorand peste 10 miliarde de dolari. Este mai ales cazul platformei de inchiriere de locuinte Airbnb, care a atras recent 450 de milioane de dolari si al serviciului de stocare online Dropbox, care a obtinut 250 de milioane de dolari in ianuarie.
 


Tags: uberrezervari telefoniceautoturisme cu soferaplicatii mobile

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]