Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a simplificat gestionarea drepturilor de autor pe Internet

de Marian Curelaru 24 Feb. 2014 2850
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Parlamentul European a adoptat in luna februarie o directiva care vizeaza facilitarea gestionarii drepturilor de autor pe Internet, in scopul favorizarii activitatii platformelor de muzica online, informeaza EurActiv.

Propunerea Parlamentului european urmareste sa simplifice regimurile nationale privind drepturile de autor si sa incurajeze serviciile transfrontaliere in scopul de a permite utilizatorilor accesul la muzica in diferitele tari europene.

"Aceasta noua legislatie demonstreaza clar ca drepturile de autor pot sa se adapteze la era digitala", a asigurat Marielle Gallo, eurodeputat de centru dreapta (PPE) si raportoare a proiectului. "Dreptul de autor este un atu pentru piata unica a digitalului si pentru economia europeana", a declarat ea, cu ocazia unei conferinte de presa.

"Noile reguli vor fi benefice inainte de toate creatorilor, artistilor nostri, care vor fi remunerati mai rapid si vor putea exercita un control asupra sumelor provenind din exploatarea operelor lor. Directiva va avea de asemenea un impact pozitiv asupra pietei unice a digitalului. Le oferim posibilitatea furnizorilor de servicii online, precum Spotify, sa propuna noi servicii in toata Europa", a adaugat Marielle Gallo.

Proiectul a fost votat in Parlamentul european in cadrul unei sesiuni plenare, la Strasbourg, cu o larga majoritate.

Directiva are ca obiectiv sa sustina tinerele intreprinderi din sectorul industriei muzicii digitale. Multe din aceste noi servicii online se concentreaza asupra distributiei si permit utilizatorilor sa acceada mai usor la muzica online.

Intr-un interviu acordat site-ului EurActiv, Xavier Damman, antreprenor in sectorul tehnologic, a evidentiat potentialul acestui sector pentru tinerele intreprinderi din industria muzicii. "Avem Soundcloud (platforma de distributie audio online) din Berlin; Spotify din Suedia (serviciu de streaming muzical) sau Last.fm din Londra (radio online)", a aratat Xavier Damman. "Sunt actori foarte puternici in industria muzicii si este un sector asupra caruia va trebui sa ne indreptam intreaga atentie."

Un raport comandat de Comisia Europeana in 2012 facea urmatoarea constatare: "publicul si-a schimbat modul de consum muzical".

"Acum se poate asculta muzica, descarcata direct sau cu ajutorul unor servicii de streaming, pe numeroase aparate, indiferent unde si cand."

Raportul arata ca piata mondiala a muzicii este dominata de patru case de productie principale: Sony, EMI, Warner Music si Universal. Doar ele patru controleaza 70 % din editarea muzicala la nivel mondial.

Un acces simplificat la muzica online ar putea permite unor case de editura de talie mai mica sa intre pe piata si sa atinga un public mai larg, afirma Comisia in acest raport.

Ministrii din tarile membre UE urmeaza sa sustina acum directiva, in cadrul unei viitoare sesiuni a Consiliului "Competitivitate" al UE.


Tags: parlamentul europeandirectivadrepturi de autorinternetindustria muzicala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Google: 60% din internet este dublicat

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Mai mult de jumatate din site-urile care construiesc internetul mainstream sunt dubluri, potrivit Google. Acesta detine cel mai popular motor de...

5 Afaceri de succes care pot fi incepute pe internet

de Camelia Diaconu
12 Mar 2021
Internetul este una dintre solutiile de succes pentru a deschide o afacere profitabila. Datorita tehnologiei avansate, acum poti face investitii...

3 Metode sa faci usor bani pe internet

de Camelia Diaconu
15 Mai 2020
Pentru ca multi dintre noi ne dorim sa ne depasim veniturile si cautam surse care ar putea sa ne ajute in acest sens, astazi iti prezentam trei...

5 idei de afaceri pe internet

de Camelia Diaconu
21 Aug 2019
Internetul reprezinta o sursa uriasa de profit. Este o platform online care iti pune la dispozitie domenii variate in care sa iti incepi un business....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]