Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Shopify concediaza angajati in timp ce actiunile scad

de Bianca Tila 27 Iul. 2022 839
Shopify concediaza angajati in timp ce actiunile scad
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Shopify conediaza aproximativ 10% din forta de munca globala, mai exact 1.000 de lucratori. Ulterior anuntului, actiunile companiei au afisat scaderi cu peste 16%, transmise Reuters.

Tobi Lutke, CEO-ul companiei, a adresat personalului o nota prin care a recunoscut evaluarea gresita a duratei boom-ului cometului electronic generat de pandemie. De asemenea, la aceasta evaluarea au cotribuit si rezultatele cheltuielilor online. Situatia a evoluat prin renuntarea la o serie de roluri din partea companiei.
 
In decembrie 2021, compania avea peste 10.000 de angajati, conform unui document depus la autoritatile de reglementare a bursei de valori.
 
Pe fondul incertitudinii economice si a tendintelor pandemiei de Covid, companiile din industria tehnologiei au anuntat disponibilizari, inghetarea angajarilor si anularea ofertelor de locuri de munca. 
 
Concedierile vor afecta toate diviziile Shopify, cele mai multe inregistrandu-se in recrutare, asistenta si vanzari. Intr-o nota, CEO-ul companiei a declarat ca vor fi eliminate "rolurile supraspecializate si duplicate".
 
Shopify este o companie canadiana ce ofera instrumente pentru a vinde produse online. De asemenea, aceasta se numara printre cei mai mari beneficiari ai boom-ului comertului electronic generat de pandemie.
 
Pe masura ce magazinele si-au redeschis usile, consumatorii s-au reintors la vechile obiceiuri de cumparaturi. Astfel, Shopify si alte companii din industria comertului electronic au inceput sa se loveasca de probleme, mai exact ca nu vor putea sustine cresterea puternica de care s-au bucurat.
 
Shopify este de parere ca mixul tot mai mare al cheltuielilor online comparativ cu comertul din  magazine "va avansa permanent in urmatorii cinci ani sau chiar 10 ani", potrivit lui Lutke.
 
Compania a estimat in cel mai recent raport de venituri ca ridicarea veniturilor va fi mai mica in prima jumatate a anului. Acest fapt se intampla pe fondul comparatiei cu perioada de pandemie.
 
Angajatii care sunt disponibilizati vor primi o indemnizatie de concediere echivalenta cu salariile aferente unei perioade de 16 saptamani, adaugandu-se inca o saptamana la fiecare an de munca petrecut in companie.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: shopifytobi lutkecomert electronic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]