Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Companiile prezente in mediile online inregistreaza cresteri de venit

de Florin Amariei 07 Apr. 2021 4361
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou studiu releva un lucru pe care majoritatea dintre noi il intuiam: companiile care sunt prezente in mediile online de comunicare inregistreaza cresteri de venit.

Conform studiului, un buget minim anual alocat promovarii online ar trebui sa se ridice la circa 20.000 de euro, pentru un IMM cu o cifra de afaceri de sub 500.000 de euro.
 
Pe de alta parte, neglijarea unei strategii online complete bazate pe analiza temeinica a propriului business, in comparatie directa cu activitatea concurentei, poate conduce la oportunitati nevalorificate, de pana la 25% din cifra de afaceri pentru companiile cu o prezenta redusa sau arbitrara pe internet.
 
"Daca inainte de martie 2020, aproape 50% dintre companiile din Romania aveau un website, iar doar 5% dintre magazinele fizice erau prezente pe internet, in ultimul an, mediul de afaceri a fost practic obligat sa acorde un interes sporit mediului online si sa accelereze transformarea digitala, care este o tema discutata de multi ani.

Vanzarile online au crescut cu 32% in 2020 si au reprezentat o zecime din totalul vanzarilor de retail. Produsele din categoria casa si gradina au inregistrat cea mai mare crestere in cautarile din 2020, cu 39% mai mult fata de 2019", a explicat Adrian Alexandrescu, managing partner al Mediapost Martech.

Ai un Magazin Online si vrei sa atragi mai multi clienti? Gasesti AICI 3 ore de Sfaturi, Exemple, Solutii si Modele – cu aplicare practica imediata!
 
Potrivit raportului Global Media Intelligence, realizat in 2020, aproape trei sferturi (74%) din populatia Romaniei este activa online, iar romanii petrec aproximativ sapte ore pe zi navigand pe Internet.
 
In ceea ce priveste majorarea vanzarilor online, in 2020 comparativ cu 2019, cel mai important salt, de 400%, s-a observat pe categoria produselor alimentare, urmata de segmentul de sport si fitness - cu 250%, iar pe locul al treilea se afla decoratiunile pentru casa, jucariile si cartile (+150%).
 
Mediapost Martech este parte a grupului Mediapost, care include si agentia de comunicare interactiva Interactions, precum si alte companii de comunicare si marketing direct. Grupul este activ de peste 20 ani pe piata romaneasca.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiucompaniionlinevenituriprezenta online

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

ANAF: Persoanele care fac bani online au o problema cu declararea si plata taxelor

de Bianca Tila
10 Iul 2024
ANAF a observat ca persoanele care fac bani din Facebook, YouTube, TikTok, Uber si Glovo au o problema cu declararea si plata taxelor. Multe...

Nu te poti conecta la Wi-Fi? Descopera solutii eficace pentru a fii din nou online!

de Idei de afaceri
13 Feb 2024
Ai fost vreodata in situatia in care iti doreai sa urmaresti de pe telefon ultimul episod din serialul preferat sau aveai nevoie sa raspunzi unui...

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Numarul atacurilor cibernetice asupra platformelor online poate fi de 5 ori mai mare, de Black Friday

de Bianca Tila
30 Oct 2023
In perioada "Black Friday", magazinele online inregistreaza un trafic de pana la cinci ori mai mare fata de restul anului. Riscul prabusirii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]