Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Teama de esec, cel mai mare dusman al omului

de Matei Antonescu 18 Dec. 2013 2818
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Teama de esec te poate paraliza si nimeni nu contesta acest lucru. Nu contestam pentru ca am trecut cu totii prin situatii in care teama de esec s-a dovedit a fi mai mare decat determinarea pe care ne-am consolidat-o.

Si atunci am ramas in pasivitate, incapabili sa actionam. Tot esec se numeste insa are efecte negative si mai serioase, mai puternic augumentate.

In mod real, atunci cand esuezi, iei in calcul faptul ca ai incercat. Ai avut curajul sa uiti de temeri si indoieli naturale pentru orice persoana, pentru a-ti urma visul antreprenorial.

Ai facut un pas in fata, chiar cu riscul de a esua. La urma urmei, solutia nu este sa elimini toate riscurile inerente inceperii unei afaceri. Solutia este sa iei riscurile existente, sa le analizezi si sa le minimalizezi in masura posibilitatilor.

Cum poti sa iti minimalizezi riscurile? Exista o serie larga de strategii care te vor ajuta in acest sens. Incheie contracte de asigurari, citeste toate contractele pe care le semnezi, impreuna cu profesionisti din domeniile in cauza. Nu te intelege cu nimeni in mod verbal. Totul trebuie sa existe in scris, pentru siguranta maxima.

Nu neglija niciun aspect al afacerii tale si nu lucra cu amatori si persoane lipsite de experienta profesionala. Nu lucra cu angajati care nu detin recomandari solide din partea fostilor angajatori sau din partea angajatilor tai.

De asemenea, riscurile inerente inceperii unei afaceri pot fi minimalizate si atunci cand te implici in afacerea ta cu adevarat. Alcatuieste un plan de afaceri ultra-detaliat si stabileste toate detaliile, toate probleme care ar putea aparea si solutiile adiacente, cu potential de rezolvare eficienta si cu investitii cat mai reduse.

In principiu, riscurile aferente inceperii unei afaceri, dezvoltarii ei sau schimbarii directiei de mers, sunt enorm de multe. Studiati-le, luati in calcul orice situatie neprevazute si lasati problemele care se ivesc pe mainile profesionistilor, acolo unde au cele mai mari sanse de rezolvare.

Sa aveti succes si curaj sa incepeti o afacere!


sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: afaceri de succesafacereriscuri afaceririscuri incepere afaceremanagementul riscurilor in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Instructiuni simple pentru protectie 100%. Transforma-ti afacerea intr-o fortareata imposibil de cucerit

de Idei de afaceri
25 Apr 2023
Prima regula pentru o protectie informatica eficienta este sa iti instalezi un antivirus performant, pe care sa il actualizezi periodic. O alta...

Vrei sa-ti promovezi afacere pe YouTube? Iata cat costa 1 milion de vizualizari

de Florin Amariei
16 Sep 2019
Daca vrei sa iti promovezi propria afacere pe YouTube sau sa stabilesti o strategie online pentru companie la care lucrezi, atunci iata cat costa 1...

5 Afaceri de succes care pot fi incepute pe internet

de Camelia Diaconu
12 Mar 2021
Internetul este una dintre solutiile de succes pentru a deschide o afacere profitabila. Datorita tehnologiei avansate, acum poti face investitii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]