Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Teama de esec, cel mai mare dusman al omului

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Teama de esec te poate paraliza si nimeni nu contesta acest lucru. Nu contestam pentru ca am trecut cu totii prin situatii in care teama de esec s-a dovedit a fi mai mare decat determinarea pe care ne-am consolidat-o.

Si atunci am ramas in pasivitate, incapabili sa actionam. Tot esec se numeste insa are efecte negative si mai serioase, mai puternic augumentate.

In mod real, atunci cand esuezi, iei in calcul faptul ca ai incercat. Ai avut curajul sa uiti de temeri si indoieli naturale pentru orice persoana, pentru a-ti urma visul antreprenorial.

Ai facut un pas in fata, chiar cu riscul de a esua. La urma urmei, solutia nu este sa elimini toate riscurile inerente inceperii unei afaceri. Solutia este sa iei riscurile existente, sa le analizezi si sa le minimalizezi in masura posibilitatilor.

Cum poti sa iti minimalizezi riscurile? Exista o serie larga de strategii care te vor ajuta in acest sens. Incheie contracte de asigurari, citeste toate contractele pe care le semnezi, impreuna cu profesionisti din domeniile in cauza. Nu te intelege cu nimeni in mod verbal. Totul trebuie sa existe in scris, pentru siguranta maxima.

Nu neglija niciun aspect al afacerii tale si nu lucra cu amatori si persoane lipsite de experienta profesionala. Nu lucra cu angajati care nu detin recomandari solide din partea fostilor angajatori sau din partea angajatilor tai.

De asemenea, riscurile inerente inceperii unei afaceri pot fi minimalizate si atunci cand te implici in afacerea ta cu adevarat. Alcatuieste un plan de afaceri ultra-detaliat si stabileste toate detaliile, toate probleme care ar putea aparea si solutiile adiacente, cu potential de rezolvare eficienta si cu investitii cat mai reduse.

In principiu, riscurile aferente inceperii unei afaceri, dezvoltarii ei sau schimbarii directiei de mers, sunt enorm de multe. Studiati-le, luati in calcul orice situatie neprevazute si lasati problemele care se ivesc pe mainile profesionistilor, acolo unde au cele mai mari sanse de rezolvare.

Sa aveti succes si curaj sa incepeti o afacere!


sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: afaceri de succesafacereriscuri afaceririscuri incepere afaceremanagementul riscurilor in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]