Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TikTok a reparat o vulnerabilitate

de Bianca Tila 01 Sep. 2022 867
TikTok a reparat o vulnerabilitate
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

TikTok se lovea de o vulnerabilitate prin care atacatorii puteau prelua controlul asupra conturilor de utilizator. In acest sens, TikTok a lucrat impreuna cu Microsoft pentru rezolvarea acestei probleme de securitate.

In prezent, TikTok se numara printre cele mai populare aplicatii, avand peste un miliard de utilizatori.
 
In ceea ce priveste descoperirea vulnerabilitatii platformei sociale, Microsoft este cel care a raporat-o companiei chineze. Problema de securitatea a aplicatiei TikTok de Android permitea atacatorului sa preia controlul asupra unui cont de utilizator in momentul in care utilizatorul dadea click pe un link creat special.
 
In acest sens, atacatorul putea profita de functionalitatea "deep link" din Android. Optiunea permitea crearea unor link-uri care sa duca direct catre anumite sectiuni sau elemente din cadrul unei aplicatii.
 
In cazul unui atac reusit, atacatorul obtinea acces la functiile importante ale contului vizat. Astfel, putea edita informatiile contului, sa trimita mesaje private si chiar sa posteze clipuri video.
 
Dovezi care sa ateste faptul ca vulnerabilitatea ar fi exploatata deja de hackeri nu existau. Insa, Microsoft spune ca cei de la TikTok s-au mobilizat rapid si au lansat in scurt timp un patch.
 
In urma cu un an, la ultimul anunt oficial facut, TikTok avea deja peste un miliard de utilizatori. In prezent, aplicatiile companiei numara peste trei miliarde de download-uri.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: tiktokprobleme de securitatemicrosofthackeri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

TikTok este atentionat. Comisarul UE subliniaza respectarea regulilor

de Bianca Tila
10 Ian 2023
Platforma sociala TikTok este atentionata cu privire la respectarea regulilor Uniunii Europene, printre care se numara si cerintele de transparenta...

Microsoft rezolva problemele de performanta ale jocurilor din Windows 11

de Bianca Tila
05 Dec 2022
Microsoft livreaza un patch care promite sa rezolve problemele cauzate gamerilor de cel mai recent update. In urma instalarii Windows 11 2022...

Microsoft repara 68 de gauri de securitate din Windows

de Bianca Tila
14 Nov 2022
Microsoft ofera, in acest moment, patch-uri pentru 68 de vulnerabilitati de Windows. Printre acestea se numara 6 de tip 0-day, fiind vizate de cele...

Microsoft anunta noi schimbari. Microsoft 365 ia locul Microsoft Office

de Bianca Tila
13 Oct 2022
Microsoft aduce schimbari pe piata, acesta inlocuieste brandul Microsoft Office cu Microsoft 365. Sub acesta vor fi promovate aplicatiile de birou...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]