Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 factori care influenteaza ranking-ul in motoarele de cautare

de Robert Bratu 16 Feb. 2011 4627
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din pozitia cuiva care se ocupa exclusiv de ranking-ul in motoarele de cautare, iti pot spune ca exista o multime de informatii proaste despre SEO. Daca ti-as spune ca drumul catre ranking-ul de top ar fi la indemana ta? Universul “sfant” al ranking-ului nu este imaginar. Asa cum se intampla cu fiecare succes major, si acesta iti ofera indicii.

Lucrand cu sute de site-uri mici si mijlocii, am observat ca site-urile cu ranking de top au un anumit numar de factori in comun. Care sunt acestia? Sunt pe cale sa iti dezvalui acesti factori si sa iti explic ce ii diferentiaza pe cei din topul Google de cei care nu sunt niciodata gasiti in rezultatele cautarii.

Primul factor care influenteaza rankingul in motoarele de cautare are de-a face cu textul-ancora din linkurile inboud catre site-ul tau. Google si alte motoare de cautare folosesc textul-ancora de la alte site-uri in legatura pentru a determina despre ce este vorba in site-ul tau si ce ar trebui sa selecteze pentru a-i stabili rankingul. Daca site-urile se leaga doar folosind un URL, si nu cuvinte cheie in textul-ancora, trimite-le un e-mail si roaga-i sa iti updateze linkul. Linkul ar trebui sa apara mereu dupa cuvintele cheie cele mai importante.

Al doilea cel mai important factor in ranking este folosirea cuvintelor cheie in titlu sau alte meta taguri. Mega tagurile au inca un impact puternic asupra search ranking-ului.

Desi importanta meta tagurilor poate fi minima, acestea sunt eficiente in clasificarea paginilor tale si identificarea motoarelor de cautare pe care ar trebui sa se astepte sa le gaseasca atunci cand navigheaza pe paginile site-ului tau. Asigura-te ca tagurile tale sunt construite corect si includ cuvintele tale cheie.

Al treilea factor care influenteaza rankingul si pe care ar trebui sa il iei in considerare pentru site-ul tau este popularitatea linkului. Acest lucru a fost dezbatut o buna perioada in cercurile persoanelor care lucreaza in domeniul motoarelor de cautare si poate fi echivalat cu page rank-ul.

Conceptul de page rank sau popularitate a linkului este luat in considerare pentru a identifica calitatea paginilor web dintr-o perspectiva externa. Cel mai mare factor care influenteaza ranking-ul motoarelor de cautare este constituit din numarul si calitatea linkurilor care sunt legate de un site sau o pagina web.
 
Al patrulea factor care influenteaza rankingul este diversitatea domeniilor care se leaga de site-ul tau. Pentru multe motoare de cautare, nu este vorba numai de ce linkuri ai catre site-ul tau, ci sa fii sigur ca acestea sunt din diferite domenii. Acest lucru inseamna mai multa popularitate asociata site-ului tau si de aceea se presupune ca vei avea rezultate mai bune la cautare. Cand construiesti legaturile, incearca sa te concentrezi pe generarea linkurilor interne din diferite site-uri.

Ultimul factor care influenteaza rankingul este cuvantul cheie folosit in domeniul de baza. Desi este posibil sa folosesti subdomenii sau pagini de nisa pentru a obtine cuvinte cheie in URL, nimic nu e mai bine decat sa le ai in domeniul de baza.

Toti acesti factori sunt importanti pentru stabilirea rankingului.

Nu trece cu vederea niciunul din ei daca incerci sa iti imbunatatesti rankingul pentru anumite cuvinte cheie sau fraze care contin cuvinte cheie. De asemenea, ai grija sa citesti continuu despre acest subiect sau sa iei in considerare orice parte din numeroasele training-uri pe tema SEO cate te pot invata cum sa ai mai mult impact cu eforturile tale in materie de optimizare.



Tags: rankingseomotoare de cautare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum iti deschizi propria agentie de consultanta SEO?

de Ilinca Dobrescu
05 Feb 2013
Serviciile SEO (Search Engine Optimization) sunt din ce in ce mai cerute iar cifrele de remunerare sunt deja ametitoare. De ce? Simplu! Niciun...

Optimizarea SEO Marketing pentru Google - Interviu Dan Panait Specialist SEO

de Maria Nicutar
14 Ian 2013
Optimizarea SEO reprezinta un subiect de interes din ce in ce mai mare pentru orice antreprenor care constientizeaza avantajele unei prezente online...

SEO iti aduce exact clientii pe care ii cauti!

de Idei de afaceri
04 Apr 2012
Serviciile SEO sunt solutia pe care multe site-uri din Romania au inclus-o in planificarile de marketing online. Ele dovedesc faptul ca exista un...

SEO pentru incepatori

de Maria Nicutar
09 Iul 2011
Orice afacere care s-a extins sau planifica sa se extinda in mediul online are nevoie de un profesionst care sa implementeze o strategie eficienta de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]