Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valoarea Bitcoin a depasit pragul de 20.000 de dolari

de Florin Amariei 16 Dec. 2020 2130
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru prima data in istoria sa Bitcoin a depasit valoarea de 20.000 de dolari per bucata de moneda electronica.

Miercuri, la ora 13.50 GMT (15.50, ora Romaniei), un bitcoin valora 20.145,02 de dolari, apreciindu-se cu 3,8% in timpul sedintei, iar la putin timp dupa aceea a atins un nivel istoric de 20.398,50 de dolari, potrivit unor date compilate de agentia Bloomberg.
 
Bitcoin (din limba engleza bit: unitate de informatie binara si coin: moneda), este un sistem de plata electronica descentralizat si o moneda digitala (criptomoneda) opensource creata in 2009 de Satoshi Nakamoto. Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protectia investitiilor si finantarea libera a afacerilor, fara a face apel la institutii financiare si in afara oricarei constrangeri si reglementari. Numele Bitcoin se refera de asemenea si la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cat si la reteaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formeaza.
 
Spre deosebire de majoritatea monedelor, Bitcoin nu se bazeaza pe increderea intr-un emitent central. Bitcoin foloseste o baza de date distribuita peste noduri ale unei retele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzactiile si se foloseste de criptografie pentru a furniza functii de baza pentru securitate cum ar fi asigurarea ca bitcoinii nu pot fi cheltuiti decat de cel care ii detine si doar o singura data.
 
Constructia monedei Bitcoin permite detinerea si transferul anonim de valoare. Bitcoinii pot fi salvati pe un computer personal sub forma unui fisier portofel sau pot fi stocati cu un serviciu de portofel al unei terte parti, iar in ambele cazuri bitcoinii pot fi trimisi prin intermediul internetului oricarei persoane cu o adresa Bitcoin. Topologia de la egal la egal si lipsa unei administratii centrale fac nefezabil ca o autoritate, un guvern, etc. sa manipuleze valoarea Bitcoinului sau sa introduca inflatie prin producerea lor.
 
Bitcoin este una din primele implementari a conceputului numit "criptomoneda" (cryptocurrency), prima data descris in 1998 de Wei Dai.
 
Orice persoana care participa la reteaua bitcoin detine un portofel care contine un numar arbitrar de perechi de chei criptografice. Cheile publice sau adrese bitcoin functioneaza ca punctul terminal de primire a tuturor platilor. Adresele nu contin nicio informatie despre detinatorul lor si sunt in general anonime.
 
O tranzactie reprezinta un transfer de valoare intre portofele Bitcoin ce este inclus in lantul de blocuri. Bitcoinii contin cheia publica a detinatorului actual (adresa). Cand un utilizator A transfera o suma catre utilizatorul B, A renunta la proprietatea pe bitcoinii trimisi prin adaugarea cheii publice a utilizatorului B si semnandu-i cu propria cheie privata. Acesta difuzeaza acesti bitcoini cu un mesaj potrivit, tranzactia, in reteaua bitcoin. Restul nodurilor din retea valideaza semnaturile criptografice si sumele tranzactiei inainte de a o accepta.
 
Tranzactiile sunt realizate prin intermediul unui „portofel Bitcoin” (Bitcoin wallet), o aplicatie sau serviciu care se conecteaza la reteaua Bitcoin si permite pastrarea si tranzactionarea monedei cu orice alt utilizator. Portofelele Bitcoin pastreaza o parte secreta de date numita cheie privata, ce este folosita pentru a semna tranzactii, oferind o dovada matematica ca provine de la detinatorul portofelului. Semnatura de asemenea previne alterarea tranzactiei de catre altcineva dupa ce a fost emisa. Toate tranzactiile sunt emise intre utilizatori si de obicei incep sa fie confirmate de catre retea in urmatoarele 10 minute, printr-un proces numit minerit.
 
Tranzactii Bitcoin se pot efectua si prin intermediul a diverse site-uri si afaceri care intermediaza tranzactiile.
 
Printre marile companii care accepta plati in Bitcoin se numara Microsoft, Dell, Newegg, Virgin Galactic, Overstock, Showroomprive, TigerDirect, BTCTrip.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bitcoinmoneda virtualavaloare bitcoin

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Bitcoin inregistreaza cresteri, dupa o decizie a justitiei privind un fond de bitcoin spot

de Bianca Tila
30 Aug 2023
Bitcoin a afisat cresteri, marti, fiind un maxim al ultimelor doua saptamani. Acest fapt s-a intamplat dupa ce un tribunal american a decis ca SEC...

Bitcoin revine la nivelul anterior prabusirii platformei FTX

de Bianca Tila
18 Ian 2023
In ultimele doua zile, Bitcoin s-a mentinut la peste 21.000 de dolari pe unitate. Acest rezultat arata revenirea peste pretul pe care l-a avut atunci...

Bitcoin se lupta pentru a ramane peste pragul de 20.000 de dolari

de Bianca Tila
20 Iun 2022
Bitcoin a inregistrat o perioada de volatilitate accentuata, afisand oscilatii uriase in weekend. Criptomoneda reuseste sa se mentina cu greu peste...

Bitcoin inregistreaza cel mai scazut nivel din ianuarie

de Bianca Tila
09 Mai 2022
Bitcoin inregistreaza cel mai scazut nivel din ianuarie, avand in vedere scaderea pietele bursiere ce continua sa afecteze criptomonedele. Bitcoin se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]