Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa vinzi mai bine? Scapa de aceste 5 greseli majore!

de Matei Antonescu 07 Iun. 2013 3353
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii vindem ceva si esential este sa o facem cat mai bine. Atentie! Sa vinzi inseamna, pe scurt, sa oferi consumatorului potrivit, produsul pe care tu il promovezi! Daca vreti, este un soi de maiestrie in a cunoaste persoana cu care ai de-a face si in a-i oferi o solutie cat mai avantajoasa si plina de beneficii.

Iata si cateva dintre greselile de vanzari pe care multi le comit:

1. Nu ascultam pana la capat.
Nu ai cum sa vinzi daca nu iti asculti potentialul client. Afla ce are de spus, ce nevoi are, ce dorinte detine, ce necesitati si asteptari il caracterizeaza. Aceste lucruri trebuie facute inainte de a incepe sa iti promovezi solutiile.

Logic si, din pacate, greu de urmat acest sfat! Cu totii am crede ca agentii nostri de vanzari stiu ca nu pot vinde fiecarui potential client la fel ca celui din urma. Vinzi in functie de necesitati si dorinte!

2. Esti mult prea perseverent! Exista o diferenta intre perseverent si prea perseverent. De fiecare data cand vrem cu prea multa ardoare sa vindem, rezultatele sunt catastrofale. Cu totii vrem sa vindem, nu ne intelegeti gresit, insa in relatia cu un potential client, trebuie sa ramai o persoana calma, degajata, relaxata!

Nu iti stresa potentialii clienti si nu ii forta sa iti asculte mesajele de promovare. Se poate sa fie simple piste false si nimic mai mult. Asa ca, per total, daca renunti la acestia, nu faci altceva decat sa economisesti timp si energie, de ambele tabere!

3. Folosesti acelasi script pentru toate intalnirile tale de vanzari. In momentul in care iti inveti scriptul pe de rost si il repeti in mod mecanic, aici apare o problema. Incearca sa iti cunosti serviciile si produsele cat mai bine si incearca sa retii datele esentiale. Reda-le in mod logic catre cei carora li se potrivesc.

4. Minti. Bine, poate ca nu trebuie sa ii spunem chiar asa, ca minti. Poate ca imbunatatesti putin realitatea. Poate ca omiti sa spui anumite lucruri. Oricum i-ai spune, nu faci altceva decat sa distorsionezi realitatea. Noi ii spunem minciuna! Asa ca data viitoare cand vrei sa vinzi si alegi sa o faci in stilul tau, aminteste-ti ca este o greseala majora.

Evita sa infloresti lucrurile, sa indulcesti situatia, sa omiti dezavantajele si lipsurile unui produs. Pana la urma, ele vor fi oricum descoperite! Mai bine este sa fiti sincer si sa vindeti exact ce aveti in portofoliu, cu bune si rele, cu avantaje si lipsuri!

5. Nu iti cunosti produsele si serviciile. Ultima greseala si pe care prea multi agenti de vanzari o comit este cea referitoare la lipsa cunostintelor despre produsele si serviciile pe care le promoveaza. Multi cred ca le stiu, insa informatiile lor pot fi superficiale. Un potential cumparator este in stare sa va adreseze zeci de intrebari inainte sa cumpere.

De asemenea, multi agenti de vanzari uita de regula de aur in vanzari: pune-te in locul clientilor tai! Asa ca multi comit marea greseala de a vinde din perspectiva lor si nu din perspectiva din care clientul priveste lucrurile!


Mult succes si vanzari de top!

sursa foto: www.sxc.hu






Tags: greseli in vanzarigreseli vanzarigreseli de vanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]