Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Actiune Google cresc in urma splitarii de 20 la 1

de Bianca Tila 19 Iul. 2022 785
Actiune Google cresc in urma splitarii de 20 la 1
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Compania-mama Google, Alphabet, inregistra cresteri la inceputul sedintei de tranzactionare de ieri de pe Wall Street. Prima sesiune de dupa splitarea de 20 la 1 a actiunilor a afisat o crestere de 0,85%, potrivit datelor Bloomberg.

Investitorii, ce erau nevoiti sa cheltuie mii de dolari pentru o singura actiune a unui gigant tech din Statele Unite, au parte de schimbari. Marile companii americane intentioneaza ca actiunile lor sa devina mai accesibile pentru investitorii din mediul de retail. 
 
Pana la acest moment, deciziile au ridicat prea putin pretul actiunilor. In acest sens, investitorii se tem de o serie agresiva de majorari ale ratelor dobanzilor din partea Rezervei Federale si de o situatie inrautatita a perspectivelor economice mondiale. 
 
Actiunile Amazon au scazut cu 9% de la splitarea efectuata luna trecuta, fara a pune in discutie sedinta de ieri. In aceeasi categorie intra si Shopify care este pe minus cu 5,4% de la divizarea de 10 la 1 din 29 iunie.
 
In prezent, evolutia actiunilor este pe partea opusa evolutiei din 2020. Atunci, actiunile Apple si Tesla atingeau noi maxime istorice la cateva luni de la splitare. In acest sens, investitorii Alphabet nu ar trebui sa astepte randamente ridicate in viitorul apropiat, spune Kim Forrest, CIO al furnizorului de servicii financiare Bokeh Capital Parteners.
 
In ceea ce priveste operatiunea de splitare, aceasta este de natura strict cosmetica. De asemenea, nu face decat sa redistribuie capitalul unui business de-a lungul unui numar mai mare de actiuni. 
 
In prezent, cu ajutorul acestei operatiuni de scadere realizata de Alphabet, investitorii au aceeasi valoare, dar se bucura de un continut cu 20 de ori mai multe actiuni.
 
O astfel de decizie este considerata optimista de catre unii investitori asupra perspectivelor de business. Adesea, o splitare declanseaza o crestere a pretului pe actiuni. 
 
Sezonul de raportare la T2/2022 este in curs de desfasurare, iar investitorii sunt nedumeriti cu privire la incadrarile gigantilor tech estimate pe profit de pe Wall Street. Multi analisti de piata considera aceste estimari pesimiste.
 
In ultimele luni, prognozele veniturilor Alphabet din 2022 au scazut cu 0,8%, avand in vedere avertismentele lansate de Snap, compania-mama a aplicatiei Snapchat. Acestea se refereau la actualele conditii macroeconomice ce ar afecta considerabil divizia de publicitate a grupului.
 
In aceeasi masura, Microsoft si-a actualizat in jos estimarile, mentionand performanta puternica a dolarului american.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: alphabetgoogleactiuni wall street

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]