Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Actiunile Disney au inregistrat o crestere de 5%

de Bianca Tila 22 Nov. 2022 457
Actiunile Disney au inregistrat o crestere de 5%
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Actiunile Disney au inregistrat cresteri cu 5%, dupa ce compania a anuntat ca l-a inlocuit pe CEO-ul Bob Chapek.

Fostul CEO al companiei a fost aspru criticat din cauza performantelor financiare inregistrate de companie in ultimele luni. In acest sens, Bob Chapek a fost inlocuit cu Bob Iger, fost director general pana in 2020, potrivit News.ro.
 
De asemenea, pana la inchiderea tranzactiilor de vineri, actiunile Disney au afisat scaderi in acest an cu aproximativ 40%. Chapek a fost criticat si analizat din ce in ce mai mult din cauza rezultatelor din ultimele luni. Ceea ce subliniaza situatia companiei este cel mai recent raport financiar trimestrial, publicat la inceputul acestei luni. Astfel, compania a suferit o scadere dramatica a actiunilor.
 
In urma raportului, Chapek a anuntat angajatii ca Disney va incerca sa reduca costurile prin inghetarea angajarilor, disponibilizari si alte mijloace. Ceea ce a uimit lumea afacerilor a fost inlocuirea lui Chapek cu Iger.
 
In timp ce Chapek a ajutat compania sa infrunde pandemia, Iger s-a concentrat pe cresterea actiunilor. Acestea au urcat la putin peste 200 de dolari, in 2021. Din acel moment, actiunile au inceput sa inregistreze scaderi, vineri afisand sub 100 de dolari pe unitate.
 
In ceea ce priveste mandatul lui Chapek, actiunile Disney au afisat scaderi cu 28% pana vineri. Aceste rezultate s-au inregistrat in timp ce indicele Dow Jones a crescut cu 25%, iar S&P 500 a crescut cu 27%.
 
Anul acesta, Disney s-a numarat printre cele trei companii cu cele mai proaste performante din cadrul indicelui Dow Jones, alaturi de Intel si Salesforce.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: disneyactiuni disneybob chapekbob iger

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]