Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Actiunile europene ating noi recorduri

de Bianca Tila 22 Feb. 2024 43
Actiunile europene ating noi recorduri
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Actiunile europene au atins un nivel record, dupa maximele recente de pe Wall Street. Cresterea economica si potentiala relaxare a politicii monetare au incurajat investitorii.

In ceea ce priveste indicele Stoxx Europe 600, acesta a urcat cu 0,9%, pana la 495,71 puncte, depasind precedentul sau maxim istoric, atins in ianuarie 2022.
 
Castigurile au fost alimentate de actiunile din sectorul tehnologic, dupa ce Nvidia a prezentat o noua prognoza de vanzari impresionanta.
 
Concentrarea randamentelor a fost o tema importanta in Europa, insa doar patru actiuni au reprezentat 65% din castigurile indicelui de referinta de la inceputul anului.
 
ASML Holding, Novo Nordisk, SAP si LVMH au afisat castiguri de doua cifre in acest an. Bancile vor sa inceapa reducerea ratelor dobanzlor in cursului anului 2024. Aceasta miscare sustine cresterea actiunilor, trimitand deja indicele de referinta S&P 500 din SUA la un nivel record.
 
De asemenea, evaluarile ridicate ale celor mai performante companii europene sunt "partial justificate de cresterea superioara a profiturilor, de la un bilant puternic si de un avantaj competitiv durabil".
 
Increderea in actiunile din domeniul luxului revine in conditiile in care vanzarile bune ale LVMH au determinat cresteri mai ample.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bursawall streetrecordactiuni europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

Wall Street: Actiunile Nvidia au inlocuit Tesla ca cele mai tranzactionate titluri

de Bianca Tila
21 Feb 2024
Actiunile Nvidia au inlocuit Tesla ca cele mai tranzationate titluri de pe Wall Street. Datorita interesului atras de inteligenta artificiala,...

Actiunile americane cresc. S&P 500 a atins un nou record

de Bianca Tila
30 Ian 2024
Actiunile americane au inregistrat cresteri, S&P 500 a marcat o noua inchidere record. In ceea ce priveste investitorii, acestia se pregatesc...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]