Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asociatie: Pietele de capital, vitale pentru revenirea economica

de Florin Amariei 02 Iun. 2021 1336
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa (ARIR) declara ca pietele de capital sunt vitale pentru revenirea economica.

"Traversam un moment de provocare privind operatiunile companiilor si multe dintre ele vor iesi post-pandemie mai indatorate. Rolul pietelor de capital este foarte important si va deveni crucial in procesul de revenire, de aceea ne dorim sa echilibram acest raport intre capital si datorii. In acest moment creionam un singur punct de acces european pentru raportarile companiilor listate si o directiva privind transparenta pana la sfarsitul toamnei.

Va fi un mod de a interconecta bazele de date cu informatiile despre companiile listate, astfel incat datele sa fie gasite usor de catre investitori si sa asiguram respectarea prevederilor directivei privind transparenta", a spus Tatyana Panova, Head of unit of Capital Markets Union at DG FISMA, Comisia Europeana.
 
De asemenea, Daniel Apostol, purtatorul de cuvant al ASF, a mentionat ca obiectivul major al Autoritatii este dezvoltarea durabila a pietei de capital, iar pentru atingerea acestui obiectiv, ASF are in vedere identificarea tuturor instrumentelor si activitatilor care asigura premisele cresterii atractivitatii pietei de capital din Romania pentru investitorii straini si pentru emitenti, precum si cresterea aportului pietei de capital la finantarea si dezvoltarea economiei reale.
 
"Astfel, ASF s-a implicat, alaturi de alte autoritati ale statului, in derularea proiectului privind "Strategia nationala pentru piata de capital", finantat din fonduri europene, avand drept consultant Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE). In cadrul acestui proiect, este realizata o analiza a situatiei actuale a pietei, in vederea identificarii principalelor probleme structurale, respectiv a formularii unui set specific de masuri care sa fie puse in aplicare de toate partile implicate", a spus Apostol in cadrul evenimentului, care a transmis mesajul presedintelui ASF, Nicu Marcu.
 
Potrivit presedintelui ARIR, trebuie gasite noi solutii pentru a incuraja companiile mici sa se finanteze prin bursa, in conditiile in care numarul listarilor din UE a scazut in 2018 cu 12% fata de 2010, in timp ce delistarile au depasit noile listari aproape in fiecare an in perioada 2010 - 2018.
 
"Este o provocare foarte mare din punct de vedere legislativ de a gasi noi solutii pentru a incuraja companiile mici sa se finanteze prin bursa. Pietele de capital europene joaca un rol mai mic in finantarea capitalului de risc al companiilor fata de celelalte regiuni dezvoltate, iar un studiu recent arata ca numarul listarilor din UE a scazut in 2018 cu 12% fata de 2010, in timp ce delistarile au depasit noile listari aproape in fiecare an in perioada 2010 - 2018. Au fost luate deja masuri legislative in aceasta directie prin setul legislativ Piata Unica de Capital, aflat acum la a doua revizuire pentru a incuraja finantarea prin intermediul burselor", a spus Daniela Serban, presedinte & co-fondator ARIR.
 
Nu in ultimul rand, reprezentantul EuropeanIssuers a subliniat ca organizatia EuropeanIssuers sustine nevoia unei mai bune reprezentari a companiilor listate deoarece acestea se confrunta cu reglementari complexe si "cu prea multa birocratie".


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: piete de capitalrevenire economicauebursa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa

de Bianca Tila
26 Oct 2023
OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa londoneza - London Stock Exchange, potrivit companiei. Datele arata ca este vorba de certificatele...

Bursa de la Bucuresti a deschis pe rosu sedinta de tranzactionare de astazi

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in scadere pe toti indicii. Rulajul se cifra la 4,02 milioane de lei, dupa 35 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]