Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursa de la Bucuresti a scazut cu peste 10%

de Florin Amariei 19 Dec. 2018 4268
4.6 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) continua sa scada, iar minusul indicelui BET a depasit pragul de 10%. Mai multe banci si companii din energie sunt pe rosu, iar Banca Transilvania inregistra un minus de peste 18%.

Participantii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage inainte de termen pe baza de cerere, incepand de anul viitor, dupa minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere inainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite, a anuntat, marti, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.
 
In plus, Teodorovici a anuntat ca, incepand de la 1 ianuarie 2019, va fi impusa o plafonare a pretului la gazele naturale la 68 lei/MWh, o masura necesara pentru ca, spune el, producatorii vand gazele naturale extrase la un pret de trei ori mai mare decat pretul de productie. Masura se va aplica pana in 28 februarie 2022, potrivit ministrului.
 
Miercuri, BVB a deschis in scadere, cu un minus de peste 7%. Bursa a continuat sa scada, scaderea depasind ulterior pragul de 10%.
 
Printre cele mai mari scaderi le inregistrau Oltchim, -14,89%, Banca Transilvania, -14,89%, BRD, -13,17%, Patria Bank, -13,10%, Alro, -10,03%, OMV Petrom, -9,22%.
 
Ministrul Finantelor a anuntat, marti seara, si o scadere a comisonului de administrare pentru fondurile private de pensii.
 
Activele estimate la final de 2018, administrate de Pilonul II si Pilonul III, sunt de 10,9 miliarde de euro. Din total active, aproape 20% sunt investite in actiuni listate. Pilonul II, infiintat in 2008, are un randament mediu, anualizat de la lansare pana azi, de 8,43%.
 
In plus, companiile din domeniul energiei electrice si termice vor datora, de anul viitor, Autoritatii Nationale in Domeniul Energiei (ANRE) o contributie egala cu 3% din cifra lor de afaceri.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bvbbursascadereteodorovicioug

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]