Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursa de la Bucuresti anunta o crestere sanatoasa a pietei de capital

de Idei de afaceri 11 Mar. 2022 1329
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca in ultimii doi ani s-a cunoscut o crestere sanatoasa a pietei de capital.

Piata de capital din Romania a crescut, in cei doi ani de pandemie, cu 55% prin prima indicelui BET-TR, care include si dividendele, si cu 39% luand in calcul indicele BET, informeaza Bursa de Valori Bucuresti.
 
"De la finalul lunii februarie 2020, cand a fost inregistrat primul caz de coronavirus in Romania, si pana la finalul lunii trecute, piata de capital din Romania a crescut cu 55% prin prima indicelui BET-TR, care include si dividendele, si cu 39% luand in calcul indicele BET. Investitorii romani prezenti pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au devenit tot mai numerosi: peste 80.000 de romani tranzactioneaza la bursa romaneasca, potrivit datelor FCI de la finalul anului trecut", se mentioneaza in mesaj.
 
Reprezentantii BVB sustin ca volatilitatea care a cuprins pietele de capital internationale in ianuarie a continuat sa-si faca simtita prezenta si luna trecuta, la finalul careia cei mai multi indici bursieri erau in teritoriu usor negativ.
 
"Anxietatea investitorilor internationali, declansata la inceputul acestui an de anunturile privind cresterile dobanzii de referinta confirmate de bancile centrale si de incertitudinile generate de pandemia de coronavirus, s-a accentuat odata cu escaladarea tensiunilor militare dintre Rusia si Ucraina", se mentioneaza in comunicat.
 
Totodata, investitorii au reactionat insa intr-un culoar restrans in fata intensificarii conflictului armat din Ucraina. De exemplu, la Bucuresti, luna trecuta cea mai semnificativa valenta negativa inregistrata intr-o zi la nivelul indicilor BET-TR si BET a fost de 4,1% si a avut loc pe 24 februarie. In aceeasi zi, peste 23.000 de ordine de vanzare si de cumparare au fost efectuate la Bursa de Valori Bucuresti.
 
Potrivit sursei citate, pana la finalul lunii februarie, indicele BET-TR, care include si dividendele, a ajuns la un nivel de 22.648 puncte, in scadere cu 2% comparativ cu finalul anului trecut. Indicele BET, care include cele mai tranzactionate companii listate la BVB, a inchis luna februarie la 12.716 puncte, cu 2,6% sub nivelul de anul trecut.
 
Reprezentantii BVB sustin ca piata de capital din Romania s-a remarcat printr-o rezilienta deosebita in fata incertitudinilor si a adus beneficii potentiale semnificative pentru investitorii care au ales sa-si plaseze economiile in instrumentele financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: bursabvbcrestere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Bursele europene inchid in usoara crestere

de Bianca Tila
19 Apr 2024
Bursele europene inchid in usoara crestere, cu o revenire la o evolutie pozitiva pe parcursul zilei. Indicele paneuropean Stoxx 600 a inregistrat...

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]