Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursa de la Londra, depasita de cea de la Amsterdam

de Florin Amariei 07 Ian. 2022 1206
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Amsterdam a castigat teren in fata celei de la Londra in 2021. A devenit cel mai important centru european de tranzactionare pentru actiuni!

Potrivit cifrelor comunicate de platforma Cboe Europe Exchange, care opereaza in ambele orase, valoarea medie a tranzactiilor efectuate zilnic la Bursa de la Amsterdam a totalizat 8,97 miliarde de euro luna trecuta, fata de 8,32 miliarde de euro la Bursa de la Londra.
 
Chiar daca anul trecut au fost reluate tranzactiile cu actiuni elvetiene in Marea Britanie, ceea ce a ajutat Londra sa recupereze o parte din terenul pierdut, nu a fost suficient pentru ca City of London sa-si asigure prima pozitie, deoarece alte initiative nu au avut succes imediat.
 
In martie, Regatul Unit a relaxat reglementarile privind listarea companiilor de achizitii cu scop special (SPAC), care au un succes deosebit in SUA, dar pana in noiembrie doar una fusese listata.
 
Operatorul bursier pan-european Euronext, care detine bursa de valori de la Amsterdam, anuntase ca a avut 22 de listari SPAC noi, reprezentand aproape jumatate din cele derulate anul trecut pe piata din Europa.
 
Ministerul britanic de Finante se confrunta cu solicitari din partea sectorului financiar de a accelera eforturile de sporire a competitivitatii pietei de capital din Regatul Unit.
 
Autoritatile britanice au introdus reglementari mai flexibile pentru listarile pe segmentul premium la London Stock Exchange Group (LSEG), intr-o incercare de a atrage mai multe companii din domeniul tehnologiei, dupa exemplul Bursei din SUA.
 
LSEG a informat ca anul trecut 122 companii s-au listat pe bursa, obtinand peste 22,75 miliarde de dolari, cel mai bun an din 2007.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bursa londrabursa amsterdambursa 2021

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]