Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursa de Valori Bucuresti, in crestere dupa acordul privind bugetul UE

de Florin Amariei 21 Iul. 2020 1811
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) se afla in crestere. Anuntul cu privire la acordul UE privind bugetul a dus la mai mult optimism in tranzactionare.

Indicele principal BET, care arata evolutia celor mai lichide 17 companii, inregistra o apreciere de 0,50%, la 8.531,69 de puncte, iar indicele BET-Plus, care arata evolutia celor mai lichide 37 de actiuni de la BVB, era in crestere cu 0,52%.
 
Totodata, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, era pe plus cu 0,36%, iar reperul de randament al fondurilor de investitii, BET-BK, s-a apreciat cu 0,39%.
 
Indicele BET-FI al SIF-urilor, singurul in scadere, pierduse 0,18% din valoare, in timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic si al utilitatilor, era in crestere cu 0,47%.
 
Conform datelor BVB, cele mai mari cresteri ale valorii actiunilor le inregistrau Electroarges (+5,71%), Aerostar (+4,19%) si Electrica (+2,38%).
 
Pe de alta parte, in scadere erau actiunile Rompetrol Rafinare (-7,5%), Prodplast (-2,98%) si Zentiva (-2,67%).
 

Reactia burselor europene

 
Indicele actiunilor din zona euro a urcat cu 1,3% marti dimineata, ajungand la cel mai ridicat nivel din 5 martie, in timp ce indicele pan-european STOXX 600 a crescut cu aproximativ 1%, de asemenea la cel mai ridicat nivel din 5 martie, dupa ce jurnalul medical The Lancet a anuntat ca vaccinul experimental impotriva COVID-19, denumit AZD1222 si dezvoltat de AstraZeneca, in colaborare cu cercetatori de la Universitatea Oxford, este sigur si produce un raspuns imunitar.
 
Statele membre UE au aprobat un plan de relansare istoric, la capatul unor negocieri maraton, care au inceput vineri dimineata.
 
Pentru a sustine economia europeana care trece printr-o recesiune istorica, planul prevede un fond de 750 miliarde euro, care ar putea fi imprumutati de Comisia Europeana de pe pietele financiare. Acest fond include subventii in valoare de 390 miliarde euro, care vor fi alocate statelor celor mai afectate de pandemie. Aceasta va fi datoria comuna ce trebuie rambursata de Cei 27.
 
"Desigur au existat compromisuri si acordul nu este perfect dar faptul ca liderii UE au ajuns la un acord privind emiterea de datoria comuna reprezinta proverbiala trecere a Rubiconului, pe care investitorii o asteptau cel mai mult", a apreciat Sean Darby, analist la Jefferies.
 
Indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt inregistra marti dimineata cel mai ridicat nivel din 24 februarie, cel mai semnificativ avans fiind inregistrat de actiunile companiilor SAP SE, Siemens AG si Logitech International SA. Indicele CAC40 al Bursei de la Paris a crescut cu peste 1%, in timp ce indicele FTSE 100 al Bursei de la Londra a urcat cu 0,53%.
 
Bursele din Spania si Italia inregistrau marti dimineata cresteri de 1,7% si, respectiv, 2%, in timp ce bancile din zona euro au urcat cu 3,3%.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bvbbursa de valori bucuresticrestereacordbuget ue

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursele europene inchid in usoara crestere

de Bianca Tila
19 Apr 2024
Bursele europene inchid in usoara crestere, cu o revenire la o evolutie pozitiva pe parcursul zilei. Indicele paneuropean Stoxx 600 a inregistrat...

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]