Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursa din Frankfurt: Actiunie Porsche inchid in stagnare prima zi de tranzactionare

de Bianca Tila 30 Sep. 2022 692
Bursa din Frankfurt: Actiunie Porsche inchid in stagnare prima zi de tranzactionare
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Actiuniele Porsche AG au stagnat astazi, la finalul unei evolutii fluctuante in timpului primei zile de tranzactionare in cadrul bursei din Frankfurt. Aceasta s-a intamplat dupa ce grupul-parinte Volkswagen a listat marca de masini sport la o evaluare de 75 de miliarde de euro, potrivit News.ro

Listarea grupului-parinte se claseaza ca a doua mare listare efectuata vreodata in Germania. Titlurile Porsche au inchis la 82,50 euro pe unitate. De asemenea, au revenit la pretul lor de emisiune, de la maximul sesiunii de 86,76 euro pe unitate.
 
In prezent, Volkswagen a stabilit pretul de listare al actiunilor Porsche la nivelul superior al intervalului indicat. In acest sens, a reusit sa stranga 19,5 miliarde de euro pentru finantarea planului de electrificare a modelelor grupului.
 
In ceea ce ii priveste pe investitorii principali, Qatar Investment Authority, T. Rowe Price, fondul suveran de avere al Norvegiei si Abu Dhabi au revenit la 40% din oferta de actiuni. 
 
Aproximativ 25% din titluri si o actiune ordinara au revenit familiilor Porsche si Piech, prin Porsche SE, cel mai mare actionar al Volkswagen. De asemenea, acum detine o minoritate de blocare la marca de masini sport. Dimineata tarziu, actiunile au atins varful de pret la 88,76 dolari pe unitate.
 
Performanta inregistrata a actiunilor pune evaluarea Porsche AG la aproximativ 75,43 miliarde de euro, cu putin sub cea a fostului grup-parinte Volkswagen ce valoareaza 80,1 miliarde de euro. Totusi, datele afisate sunt inaintea principalilor rivali, precum Ferrari. Astfel, aceasta listare este cea mai mare efectuata in Germania de la cea a Deutsche Telekom, in 1996.
 
Actiunile Porsche detin o minoritate de blocare a marcii de masini sport. Totodata, actiunile Volkswagen au scazut cu 6,9% comparativ cu deschiderea de ieri, la 128,5 euro pe unitate.
 
Unii investitori care au cumparat actiuni Volkswagen si Porsche SE ca piesa la IPO au posibilitatea retragerii pozitiilor prin trecerea la Porsche AG. Scopul Volkswagen este de a creste capitalizarea prin demonstrarea valorii uneia dintre marcile sale.
 
"Porsche a fost si este perla grupului Volkswagen. IPO a aratat acum foarte, foarte transparent valoarea pe care piata o atribuie Porsche", a declarat Chris-Oliver Schickentanz, director de investitii la managerul de fonduri Capitell.
 
Listarea si-a indeplinit rolul, acela de a ajuta la finantarea electrificarii producatorului auto, potrivit lui Arno Antlitz, CEO Volkswagen.
 
IPO a reusit sa stranga 19,5 miliarde de euro, dintre care aproximativ 9,6 miliarde vor merge catre Volkswagen, putin sub o cincime din bugetul de 52 miliarde de euro fiind necesar planurilor de electrificare. De asemenea, restul va fi distribuit catre actionari, ca divident special.
 
"Suntem bine configurati financiar, avem fluxuri de numerar puternice pentru a ne finanta singuri strategia de electromobilitate", a spus directorul financiar.
 
Pretul actiunilor Porsche AG a fost stabilit de catre Volkswagen la varful intervalului anuntat. Acest fapt vine in ciuda pietelor bursiere slabe, inflatiei germane ridicate si a turbulentelor generale ale pietei provocate de cresterea ratelor dobanzilor.
 
"Acesta nu este chiar un mediu de vis pentru o IPO", a spus Thomas Altmann, manager de fonduri la firma QC Partners.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: porschevolkswagenactiuni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Actiunile europene ating noi recorduri

de Bianca Tila
22 Feb 2024
Actiunile europene au atins un nivel record, dupa maximele recente de pe Wall Street. Cresterea economica si potentiala relaxare a politicii monetare...

Wall Street: Actiunile Nvidia au inlocuit Tesla ca cele mai tranzactionate titluri

de Bianca Tila
21 Feb 2024
Actiunile Nvidia au inlocuit Tesla ca cele mai tranzationate titluri de pe Wall Street. Datorita interesului atras de inteligenta artificiala,...

Actiunile UniCredit cresc. Banca a raportat rezultate peste asteptari

de Bianca Tila
05 Feb 2024
Actiunile UniCredit sunt in crestere cu aproximativ 10%, la maximul ultimilor peste 8 ani. Banca a raportat rezultate peste asteptari si a declarat...

Actiunile americane cresc. S&P 500 a atins un nou record

de Bianca Tila
30 Ian 2024
Actiunile americane au inregistrat cresteri, S&P 500 a marcat o noua inchidere record. In ceea ce priveste investitorii, acestia se pregatesc...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]