Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursa inregistreaza o scadere de 2,6% pentru BET

de Bianca Tila 05 Mai. 2022 1208
Bursa inregistreaza o scadere de 2,6% pentru BET
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de la Bucuresti a consemnat o stagnare. In urma cu patru luni indicele principal BET, din care fac parte cele mai tranzactionate 20 de tari, a inregistrat o scadere de 2,58%, scrie ZF.

Bursa de Valori Bucuresti este bursa de valori a Romaniei, redeschisa in 1995. Capitalizarea BVB a notat o crestere cu 23,4% in anul 2019, comparativ cu anul precedent, pana la valoarea de 37,8% miliarde de euro. Pe piata Reglementata a BVB erau listate 83 de companii, la sfarsit de 2019.
 
Indicele care include si dividentele BET-TR are minus 0,62%. Inceputul anului este unul mai greu pentru investitori la nivel global. Comparativ cu randamentele anilor 2020 si 2021, acestea au reusit sa se ridice la cateva zeci de procente. Dinamicile BET si BET-TR vin dupa niste cresteri inregistrate in primele luni ale anului, de 33% si 40% in ceea ce priveste anul 2021. Acestea reprezinta unele dintre cele mai ridicate la nivel international.
 
In ianuarie BET marca o crestere de 1%, insa acest lucru a stat pe loc. Dinamica din urmatoarele luni a fost relativ liniara, "cu un minus de circa 2,6% fata de inceputul anului in fiecare din lunile februarie, martie si aprilie", scrie ZF. In cazul BET-TR, acesta a fost pe plus in ianuarie de 1,63%, dar pe parcursul lunilor ce au urmat a inregistrat scaderi.
 
In raportul zilnic al brokeriilor de la Prime Transaction se noteaza scaderea pentru bursa locala. "O noua sedinta de scaderi pentru bursa locala. BET-FI ramane singurul indice care a inregistrat o crestere, de 0,21%, in timp ce restul indicilor au avut deprecieri, cuprinse intre 0,65% pentru BETAeRO si 0,2% in cazul BET-BK. Valoarea tranzactiilor a fost de 5,37 milioane euro, in usoara scadere comparativ cu sedinta precedenta. Actiunile Banca Transilvania (TLV) si BRD-Groupe Societe Generale (BRD) raman principalele surse de lichiditate pentru piata locala. Din indicele BET, titlurile Alro (ALR) au crescut cu 2,26%, fiind singurul emitent care s-a apreciat cu peste un procent. Topul scaderilor a fost alcatuit din actiunile: Aquila (AQ), -1,91%, TeraPlast (TRP), -1.88% si MedLife (M), -1,43%", conform Ziarului Bursa.
 
Topul valorilor tranzactiilor a fost condus de actiunile Banca Transilvania, cu un rulaj de 4,36 milioane de lei. Titlurile institutiei de credit incheie ziua la pretul unitar de 2,365 lei, in scadere cu 0,84%. BRD-Groupe Societe Generale stagneaza la pretul de 17 lei, pe fondul unei valori a tranzactiilor de 3,67 milioane de lei. In urma celor doua se claseaza Romgaz (SNG) care a scazut cu 1,36% in conditiile unei lichiditati de 2,31 milioane de lei. Actiunile Digi Communications (DIGI) au crescut cu 0,48% in conditiile unei valori a tranzactiilor de 2,24 milioane de lei.
 
Indicele BET a coborat cu 0,45% la 12.570 de puncte, comparativ cu indicele BET-XT care a avut un recul de 0,38% la 1.096 de puncte. BET este indicele celor mai lichidate 20 de actiuni ale pietei noastre, in timp ce BET-XT reflecta dinamica celor mai lichidate 30 de actiuni ale bursei noastre.
 
Pe piata principala s-au realizat 76.086 de tranzactii cu actiuni, in luna aprilie, in valoare totala de 512,9 milioane de lei, conform datelor BVB. Acest fapt este in scadere fata de luna anterioara, cand au fost realizate 180.592 de tranzactii, cu un rulaj total de 1,65 miliarde de lei. Capitalizarea companiilor listate pe piata reglemntata a scazut la 208 miliarde de lei, in luna aprilie, de la 214 miliarde de lei, in luna martie. In tot acest timp BET s-a apreciat marginal cu 0,08%. 
 
Tranzactiile derulate ieri, 4 mai, la Bursa de Valori Bucuresti au acumulat valoarea de numai 26,6 milioane de lei. Aceasta valoare este atat sub cele din sesiunea anterioara si mult mai mici decat media zilnica a anului, de 115 milioane de lei. 
 
Indicele BETAeRO este reprezentativ pentru piata secundara a bursei locale. In prezent, acesta inregistreaza o scadere de aproape 5% in primele patru luni ale anului 2022. Insa, acest lucru este in usoara recuperare fata de lunile februarie si martie, cand scaderea fata de inceputul anului era de peste 5%. Titlurile niciunui emitent nu au depasit pragul tranzactiilor de 1 milion de lei in piata AeRO. 
 
Indicele compozit BETPlus s-a deapreciat cu 0,36% pana la 1.877, iar indicele BET-NG are un un recul de 0,65% pana la 981 de puncte, fiind indicele companiilor energetice si de utilitati. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bvbbet-trbetscadere 26%

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

BVB: Listarea Hidroelectrica a fost cel mai important eveniment al anului 2023

de Bianca Tila
29 Feb 2024
Listarea Hidroelectrica exclusiv pe piata de capital din Romania a fost probabil cel mai important eveniment al anului trecut, iar al doilea...

BVB a deschis in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de luni. Rulajul se cifra la 6,2 milioane de lei dupa 50 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]