Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursa Lemnului a fost oficializata in Romania

de Florin Amariei 25 Mar. 2022 1811
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

ASFOR si BRM au inaugurat vineri Bursa Lemnului in Romania. Prima tranzactie a si fost efectuata!

"Comertul liber, sigur si transparent, cu lemn si material lemnos este o conditie a dezvoltarii corecte a sectorului, sector care contribuie in fiecare an cu 3,5% la PIB-ul Romaniei. Tranzactiile pe bursa au avantaje atat pentru vanzatori, cat si pentru cumparatori. Negocierea preturilor se face electronic sau prin licitatie cu strigare.

Clientii au la dispozitie cotatiile si preturile de referinta, contractele sunt garantate, facturarea si debitarea sunt electronice, iar ordinele sunt programate la tranzactionare in maximum sapte zile din momentul emiterii. Mai mult, pentru a veni in sprijinul participantilor la piata, BRM poate oferi servicii de consultanta specializate", au explicat reprezentantii ASFOR.
 
BRM este o institutie cu expertiza in organizarea pietelor de materiale de constructii (scandura, lemn fasonat, lemn pe picior etc.) si detine o infrastructura performanta pentru vanzarea si cumpararea de marfuri.
 
"Prin actiunea lor, partile au convingerea ca functionarea ringului bursier al lemnului si produselor din lemn din cadrul BRM va duce comertul cu lemn si material lemnos la un nivel superior din perspective comerciale si etice, asa cum se intampla pe bursele din statele occidentale. Pe BRM tranzactiile vor fi transparente, eficiente, competitive si corecte. Informatiile privind pietele administrate de BRM sunt publice, iar corectitudinea si respectarea normelor etice sunt asumate prin reglementarile interne ale bursei", se arata intr-un comunicat de presa al ASFOR.
 
In luna octombrie a anului trecut, ASFOR si BRM anuntau ca au incheiat un Memorandum de intelegere pentru de realizarea unei platforme de piata bursiera pentru comercializarea lemnului si materialului lemnos, Bursa Lemnului, care va fi operationala in primul trimestru din 2022.
 
"Infiintarea Bursei Lemnului va duce comertul cu lemn si material lemnos la un alt nivel din toate perspectivele comerciale si etice. Semnatarii acestui Memorandum si-au asumat o constructie care va simplifica si clarifica, totodata, comertul cu lemn si material lemnos. Exista burse ale lemnului in statele occidentale, speram sa operationalizam si Bursa Lemnului din Romania in primul trimestru al anului 2022", aratau reprezentantii ASFOR, intr-un comunicat de presa.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bursa lemnuluiromaniaasforbrm

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Finalistii programului BVB Made in Romania 2021

de Florin Amariei
19 Sep 2021
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a confirmat finalistii programului Made in Romania 2021. Iata-i! Pentru prima oara de la lansarea programului Made...

Semifinalistele programului BVB "Made in Romania"

de Florin Amariei
04 Aug 2021
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat semifinalistele programului BVB "Made in Romania". Aflat la cea de-a patra editie, programul a...

Romania, in vizorul FTSE Russell pentru downgrade

de Florin Amariei
29 Iun 2020
Romania se afla in vizorul FTSE Russell pentru downgrade, avertizeaza Cristian Agalopol in cadrul sedintei plenare a Coalitiei pentru Dezvoltarea...

Crestere pentru piata de capital din Romania in luna aprilie

de Florin Amariei
12 Mai 2020
Luna aprilie nu a fost chiar atat de rea pe cat se asteptau unii analisti, avand in vedere faptul ca a fost cunoscuta o crestere suficient de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]