Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursele europene au inchis in crestere

de Bianca Tila 15 Dec. 2023 56
Bursele europene au inchis in crestere
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursele europene si-au revenit joi, investitorii au reactionat pozitiv la semnalul Rezervei Federale din SUA ca vor avea loc reduceri ale ratei dobanzii de referinta de anul viitor. Banca Centrala Europeana si Banca Angliei le-au lasat neschimbate, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a inchis in urcare cu 0,9%. De asemenea, in timpul tranzactiilor a atins cel mai ridicat nivel din ianuarie 2022.
 
In ceea ce priveste actiunile miniere, acestea au crescut cel mai mult, cu 3%. Aproape toate sectoarele si bursele majore au terminat ziua in teritoriu pozitiv.
 
In plus, actiunile companiilor de asigurari au contrazis tendinta pozitiva, cu o scadere de 1,8%.
 
Comitetul Federal pentru Piata Deschisa al Rezervei Federale a mentinut ratele dobanzilor neschimbate, intr-un interval cuprins intre 5,25% si 5,5%, in conformitate cu asteptarile Wall Street.
 
Increderea pietei a fost in crestere, dupa ce factorii de decizie politica monetara din SUA au stabilit cel putin trei reduceri de dobanda anul viitor.
 
In cazul Wall Street, indicele Dow a urcat la un nou record, avand in vedere investitorii incurajati si datele economice puternice. Actiunile din Hong Kong au condus la o crestere a pietelor de actiuni din Asia-Pacific.
 
Investitorii din Europa si-au concentrat atentia asupra deciziilor de politica monetara luate de Banca Centrala Europeana si Banca Angliei. Acestea au optat pentru mentinerea ratelor dobanzilor neschimbate.
 
In cazul indicelui german, DAX a contrazis tendinta generala si a scazut cu 0,08%. Pe de alta parte, indicele CAC 40 al bursei din Paris a avansat cu 0,6%. FTSE 100 al bursei din Londra a crescut cu 1,33%, in timp ce FTSE MIB al bursei italiene cu 0,21%.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: burse europeneinvestitoriftse

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Bursele europene au inchis in scadere. Investitorii analizeaza cresterea salariilor in Marea Britanie

de Bianca Tila
16 Aug 2023
Pietele bursiere europene au inregistrat scaderi cu aproximativ 1%. In acest timp, investitorii au cantarit cifrele de crestere a salariilor din...

Indicii bursieri americani scad. Investitorii incaseaza profituri acumulate dupa cinci luni de cresteri

de Bianca Tila
03 Aug 2023
Indicii bursieri americani au inregistrat scaderi, in timp ce investitorii incasau profiturile acumulate dupa cinci luni de cresteri. Aceste date...

Bursele americane inregistreaza cresteri. Investitorii asteapta raportul de inflatie

de Bianca Tila
12 Iul 2023
Actiunile americane au inregistrat cresteri, dupa ce in prima sedinta a saptamanii au intrerupt un declin de trei sedinte. In prezent,...

BVB: Companiile romanesti isi mentin prezenta in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente

de Bianca Tila
20 Feb 2023
Cele 13 companii romanesti incluse in indicii Global All Cap si Global Micro Cap, dedicati Pietelor Emergente au fost mentinute in indicii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]