Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursele europene avanseaza. Traderii analizeaza dezinflatia din China

de Bianca Tila 10 Aug. 2023 49
Bursele europene avanseaza. Traderii analizeaza dezinflatia din China
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursele europene au avansat miercuri, recuperand pierderile din ziua precenta. In acest timp, traderii au analizat deinflatia din China si atenuarea de catre Italia a unei taxe suplimentare impusa bancilor, transmite Reuters.

In ceea ce priveste indicele paneuropean, Stoxx 600 a inchis in crestere cu 0,4%. Componenta actiunilor companiilor de petrol si gaze a consemnat cea mai mare crestere, de 2,3%. Majoritatea sectoarelor au avut o evolutie pozitiva.
 
Indicele companiilor din sectorul calatoriilor si petrecerii timpului liber a inregistrat scaderi cu aproximativ 1%.
 
Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,5%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,71%, iar FTSE al bursei din Londra cu 0,8%. 
In cazul indicelui FTSE MIB al bursei din Milano, acesta a crescut cu 1,31% in timp ce indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a urcat cu 0,57%.
 
In acest caz, actiunile bancilor italiene s-au prabusit, ca urmare a anuntului referitor la taxa pentru banci. Totusi, si-au revenit la o zi distanta, guvernul italian inversand partial masura. 
 
Ministerul de Finante a anuntat ca impozitul pe profitul net din dobanzi va fi plafonat la 0,1% din activele ponderate la risc. 
 
Titlurile bancilor italiene si-au reveni, iar actiunile Finecobank au avansat cu 6%, Unicredit si Banco BPM cu peste 4%, iar BPER Banca si Intesa Sanpaolo au urcat cu 3,8%, respectiv 2,7%.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: burse europeneactiuniitalia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Actiunile europene ating noi recorduri

de Bianca Tila
22 Feb 2024
Actiunile europene au atins un nivel record, dupa maximele recente de pe Wall Street. Cresterea economica si potentiala relaxare a politicii monetare...

Wall Street: Actiunile Nvidia au inlocuit Tesla ca cele mai tranzactionate titluri

de Bianca Tila
21 Feb 2024
Actiunile Nvidia au inlocuit Tesla ca cele mai tranzationate titluri de pe Wall Street. Datorita interesului atras de inteligenta artificiala,...

Actiunile UniCredit cresc. Banca a raportat rezultate peste asteptari

de Bianca Tila
05 Feb 2024
Actiunile UniCredit sunt in crestere cu aproximativ 10%, la maximul ultimilor peste 8 ani. Banca a raportat rezultate peste asteptari si a declarat...

Actiunile americane cresc. S&P 500 a atins un nou record

de Bianca Tila
30 Ian 2024
Actiunile americane au inregistrat cresteri, S&P 500 a marcat o noua inchidere record. In ceea ce priveste investitorii, acestia se pregatesc...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]