Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursele europene inchid in crestere. Actiunile Commerzbank sunt in scadere

de Bianca Tila 23 Ian. 2024 43
Bursele europene inchid in crestere. Actiunile Commerzbank sunt in scadere
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursele europene au afisat un inceput bun in aceasta saptamana. Investitorii asteapta datele privind increderea consumatorilor din zona euro si intalnirile cheie ale bancilor centrale privind politicile monetare.

In ceea ce priveste indicele paneuropean Stoxx 600, acesta a inchis cu 0,78% mai mult. Actiunile si-au extins castigurile dupa deschiderea bursei din SUA, avand in vedere indicii Dow Jones Industrial Average si S&P 500 care au urcat la maxime record.
 
De asemenea, actiunile companiilor de tehnologie au crescut cu 2,1%. Titlurile bancilor si actiunile companiilor de retail au avansat cu peste 1,2%.
 
Titlurile bancii Commerzbank din Germania au scazut cu 3,4%, dupa ce Bank of America Global Research a retrogradat actiunile acesteia de la "netru" la "performanta slaba".
 
Pe de alta parte, operatorul francez de loterie La Francaise des Jeux a crescut in fruntea indicelui de referinta european, cu peste 6%. Acest rezultat s-a inregistrat dupa confirmarea ca va achizitiona compania suedeza de jocuri de noroc Kindred, pentru 2,7 miliarde de dolari.
 
Actiunile companiei de echipamente de incalzire si ventilatie Belimo au scazut cu aproape 8%, dupa ce veniturile sale din 2023 au fost sub estimari.
 
In cazul Bancii Japoniei, aceasta a inceput luni o reuniune de politica monetara de doua zile si isi va anunta decizia marti. Banca Centrala Europeana isi va anunta joi decizia de politica monetara.
 
DAX, indicele german, a avansat cu 0,77%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,56% si indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,35%. FTSE MIB a scazut cu 0,33%, in timp ce IBEX 35 al bursei de la Madrid a urcat cu 1,11%.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: burse europenecommerzbank

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]