Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursele europene inchid in scadere. Stoxx 600 incheie tranzactiile in declin

de Bianca Tila 22 Sep. 2023 46
Bursele europene inchid in scadere. Stoxx 600 incheie tranzactiile in declin
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pietele bursiere au inchis in scadere accentuata, in urma unei serii de decizii privind ratele dobanzilor din partea bancilor centrale din Anglia, Turcia, Suedia, Elvetia si Norvegia.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a incheiat tranzactii in declin cu 1,3%, bursele fiind majore si aproape toate sectorele in teritoriu negativ.
 
In ceea ce priveste actiunile companiilor, in sectorul calatoriilor si agrementului s-a inregistrat cea mai mare scadere, de 3,2%. 
 
DAX al bursei din Frankfurt a afisat scaderi cu 1,33%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,59%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,69%.
 
De asemenea, FTSE MIB al bursei din Milano a pierdut 1,78%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid a scazut cu 1%.
 
Banca Angliei si-a intrerupt ciclul de reduceri ale dobanzii de referinta. Bancile centrale suedeze si norvegiene au ales sa majoreze ratele dobanzilor, iar Banca Nationala Elvetiana si-a intrerupt ciclul de crestere.
 
In cazul Turciei, Banca centrala si-a majorat dobanda cheia la 30%, o crestere de 5%, de la 25%, in timp ce Ankara continua lupta cu inflatia. Lira turceasca a inregsitrat scaderi, pana la 27,06 fata de dolar.
 
Pietele globale au reactionat la cea mai recenta decizie a Rezervei Federale din SUA de a mentine ratele dobanzilor constante. Pietele din Asia-Pacific au afisat scaderi in intreaga regiune. Din cauza ingrijorarii ca o noua crestere a dobanzii Rezervei Federale ar putea avea lor inainte de sfarsitul anului, actiunile americane au coborat.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: stoxx 600piete globaleburse europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]