Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB anunta cand vom vedea beneficiile promovarii la statutul de piata emergenta

de Florin Amariei 01 Oct. 2019 3239
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Seful Consiliului de Administratie a BVB, Lucian Anghel, spune ca beneficiile promovarii la statutul de piata emergenta vor fi vazute de-abia peste minim 3 ani sau maxim 7 ani.

"Beneficiile nu vor veni maine, nu vor veni nici pe 26 septembrie 2020, de cand intra in vigoare noii indici calculati de catre FTSE Russell, ci intra pe un termen de 3 - 5 - 7 ani. Si va depinde de noi, de Romania, cum vom fructifica aceasta platforma internationala de finantare. Este o platforma imbunatatita in urma acestei promovari si va depinde de noi cum vom putea sa asiguram aceasta finantare intr-un mod inteligent pentru dezvoltarea tarii noastre", a spus Anghel, intr-o conferinta de presa.
 
El a afirmat ca FTSE Russell este una dintre cele mai mari agentii de rating pentru piata de capital.
 
"In general, in discutiile pe care le-am avut cu investitorii internationali, acestia considerau ca FTSE Russell e practic agentia care face prima miscare, urmand ca in interval de doi sau trei ani, si celelalte agentii sa faca aceeasi miscare. Deci, avem multe lucruri de facut in continuare, sa mentinem aceasta forma de comunicare intensa, roadshow-uri, evenimente, astfel incat sa promovam toate elementele bune pe care noi le avem aici in piata de capital romaneasca", a precizat oficialul BVB.
 
Anghel a mentionat ca la acest proiect se lucreaza de sapte ani, timp in care au avut loc peste 500 de intalniri cu investitori mari internationali, decidenti, agentii de rating.
 
La randul sau, Sergiu Oprescu, presedintele Consiliului director al Asociatiei Romane a Bancilor, a apreciat ca, pana acum, "Romania a mers pe un drum national si acum a trecut pe autostrada fluxurilor de capital europene". El a atras atentia ca depinde numai de noi cum vom folosi acest parcurs si "cu ce viteza putem sa navigam".
 
De asemenea, directorul general al BVB, Adrian Tanase, a mentionat ca pe 17 octombrie 2019 CEO-ul FTSE Russell va vizita Romania in cadrul unui eveniment organizat de Citi Bank, impreuna cu BERD si BVB.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bvbbeneficiistatut piata emergentaftse rusell

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]