Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB: Avasul de 40% inregistrat iese in evidenta la nivel mondial

de Bianca Tila 03 Sep. 2024 36
BVB: Avasul de 40% inregistrat iese in evidenta la nivel mondial
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In Romania, piata bursiera afiseaza una dintre cele mai mari cresteri din Europa. Investitorii sunt optimisti cu privire la continuarea tendintei, pe masura ce mai multe companii sunt asteptate sa se listeze la bursa.

Indicele BET a inregistrat un randament de aproximativ 40%, in dolari, in ultimele 12 luni. Chiar si dupa declinul din luna august, indicele este aproape de maximul istoric, in conditiile in care a crescut in 13 din ultimele 15 luni.
 
De asemenea, oferta publica initiala, in valoare de 1,8 miliarde dolari, derulata in 2023 de Hidroelectrica SA a adus si mai multi investitori straini in Romania.
 
Acest fapt a ajutat si la relansarea interesului investitorilor locali in bursa, impulsionand evaluarile si volumul tranzactiilor, chiar daca acesta din urma ramane unul redus fata de standardele internationale.
 
In ciuda faptului ca ritmul de crestere al economiei romanesti a incetinit, estimarile arata spre o relansare, gratie reducerilor de dobanda si moderarii preturilor.
 
Perspectivele macroeconomice imbuntatite se adauga pariurilor ca piata de capital din tara va fi imbunatatita de MSCI, posibil chiar anul urmator, la statutul de piata emergenta, de la statul actual de piata de frontiera.
 
Adrian Tanase, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, este de parere ca "Romania sta foarte bine" in ceea ce priveste criteriile MSCI de accesibilitate pe piata pentru investitorii internationali si are un numar cerut de companii listate necesare pentru o imbunatatire. Totusi, criteriile de lichiditate trebuie indeplinite in continuare.
 
In mod obisnuit, MSCI decide o imbunatatire cu prilejul proceduilor de revizuire derulate in timpul verii, ceea ce subliniaza ca urmatoarea oportunitate pentru BVB va fi undeva la mijlocul anului urmator, conform directorului general la Accorde Fund Management, Attila Gyurcsik.
 
In ultimle 12 luni, actiunile Hidroelectrica au afisat un avans de doar 11%, in dolari, ceea ce inseamna ca alte actiuni stau in spatele avansului inregistrat de indicele BET.
 
Evaluarile mari ale BET au loc in contextul in care investitorii urmaresc cu atentie alegerile parlamentare si prezidentiale din decembrie, precum si modul in care guvernul de la Bucuresti intentioneaza sa reduca unul din cele mai mari deficite bugetare din UE.
 
Atmosfera la Bucuresti este una optimista, in special dupa listarea Hidroelectrica de anul trecut si a conditiilor in care Romania analizeaza vanzarea de participatii si la alte companii, precum Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti. Bursa de la Bucuresti are de gand sa lanseze tranzactiile cu derivate, dar si cu electricitate, pana la mijlocul anului 2025.
 
"Imbunatatirea la statul de piata emergenta din partea MSCI ar creste prezenta Romaniei pe harta investitorilor internationali si ar aduce intrari suplimentare", a mai spus Adrian Tanase, potrivit caruia de acest upgrade va beneficia intreaga piata.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bvbindicele betmsciinvestitori straini

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

BVB: Sedinta de tranzactionare s-a deschis in scadere

de Bianca Tila
26 Aug 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in scadere sedinta de luni, iar rulajul se cifra la 4,47 milioane de lei, dupa primele 30 de minute de la debutul...

BVB: Majoritatea indicilor inregistreaza cresteri

de Bianca Tila
31 Iul 2024
BVB a deschis in crestere, pe majoritatea indicilor, iar valoarea tranzactiilor se cifra la 4,162 milioane de lei, dupa primele 30 de minute de la...

BVB inregistreaza scaderi pe majoritatea indicilor

de Bianca Tila
22 Iul 2024
Bursa de Valori Bucuresti a afisat scaderi in randul indicilor dupa prima ora de la debutul sedintei din aceasta saptamana. Rulajul s-a cifrat la...

BVB: Rulajul s-a cifrat la 8,71 milioane de lei

de Bianca Tila
18 Iul 2024
Indicii Bursei de Valori Bucuresti inregistrau evolutii mixte la inceputul sedintei de tranzactionare de joi. Rulajul se cifra la 8,71 milioane de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]