Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB: Capitalizare pe plus, tranzactionare pe minus

de Florin Amariei 11 Mai. 2020 1957
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a raportat duminica dupa-amiaza faptul ca a obtinut o capitalizare suplimentara, insa tranzactionarea se mentine pe minus.

Astfel, capitalizarea bursiera a ajuns la 134,16 miliarde de lei in perioada 4 - 8 mai, de la 130,25 miliarde de lei in saptamana anterioara. Valoarea tranzactiilor cu actiuni s-a cifrat in aceasta saptamana la 125,21 milioane de lei.
 
Cea mai buna zi de tranzactionare a fost marti, 5 mai, cand rulajul s-a cifrat la 30,88 milioane de lei, iar cea mai slaba zi a joi, 7 mai, cu o valoare a tranzactiilor de 15,67 milioane de lei.
 
Actiunile Banca Transilvania au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al Bursei de la Bucuresti, generand tranzactii de 32,02 milioane de lei, dar si o majorare de pret de 6,73%. In top 3 al celor mai lichide actiuni se mai afla OMV Petrom, cu schimburi de 22,39 milioane lei ( 10,78%) si Fondul Proprietatea, cu tranzactii de 17,38 milioane de lei (4,48%).
 
Cele mai importante cresteri ale cotatiilor au fost inregistrate de actiunile Mecanica Fina, 15,65%, OMV Petrom - plus 10,78% si Casa de Bucovina - Club de munte - plus 9,52%. La polul opus, cele mai mari scaderi au fost consemnate de actiunile VES, care au inregistrat un declin de 14,88%, urmate de Prefab - minus 14,47% si Comcm Constanta - minus 12,12%.
 
Bursa de Valori Bucuresti este o piata si un operator de sistem autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), care administreaza o piata reglementata si un sistem alternativ de tranzactionare (ATS), conforme cu standardele europene. BVB opereaza, de asemenea, o sectiune de piata denumita RASDAQ. La BVB sunt tranzactionate urmatoarele tipuri de instrumente financiare: actiuni, drepturi, obligatiuni, unitati de fond, produse structurate si contracte futures. Veniturile operationale ale BVB sunt generate in principal de activitatea de tranzactionare, din tarifele platite de participanti, de comisionale pentru listare, precum si din vanzarea de date catre diversi utilizatori.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bvbbursabucuresticapitalizaretranzactionare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]